Szótár tapasztalatok

Mindkét szótárt használom, kitűnőnek találom. Élvezettel forgatom, különösen az értelmező szótár tetszik. Nagyon köszönöm a munkáját! A nyelvtan könyv is nagyszerű!

A. Antalné - Pécs - ...jok@gmail.com

Az életszerű használat, az azonnal használható kifejezések gyorsabban hozzásegítik a tanulni vágyókat a sikerélményekhez. E nélkül semmilyen tananyag nem rögzül olyan gyorsan, mint ezzel a szemlélettel felvett információ. Minden Ön által megjelent kiadványt, nyelvkönyvet, szótárakat, szókártyákat és hanganyagokat megvásároltam. Először magamnak, majd a lányomhoz vándorolt, amint felfedezte a polcon, rögtön elkönyörögte. Tehát ismét megvásároltam egy garnitúrát, most már saját magamnak. Köszönöm a kiadványokba fektetett sok munkát, hogy a hétköznapi ember is gyorsan használható nyelvtudásra tehessen szert.

S. Szilvia - Budapest - ...szilvia@gmail.com

Én az angol nyelvkönyvet és az értelmező szótárt vettem meg. Elég régóta foglalkozom angollal, és tanulgatok már lassan 40 éve. Egy könyvespolcfalam csak angol könyvekkel és szótárakkal van teli. Szóval sokféle könyvet megvásároltam már, de a Csordás könyvek valahogy mások, jó a könyv felépítése. Nagyon áttekinthetők, jók a csoportosítások, elemzések, és pontosan úgy épülnek fel a könyvek, ahogy azt egy magyarul gondolkodó angolt szenvedve tanuló diáknak szükséges. Pont azokat emeli ki, amit hibázni szoktunk, könnyen megtalálhatók amit keresünk. Úgy érzékelem, hogy aki a könyvet készítette igazán odafigyelt a tanítványok szorongásaira, hibáira és jól pontosan a szükségesnek megfelelően építette fel a könyveit. Korunk egyik legfrappánsabb felépítésű, szerkezetű munkájának találom, melyet bátran merek ajánlani újrakezdő férjemnek és egyetemen tanuló lányomnak, és magam is nagy odaadással tudom használni.

P. B. Adrien - Eger - ...adrien@axelero.hu

Megvettem és nagyon tetszik. Az unokáimnak is megvettem a kisebbet és élvezettel forgatják (5. és 6. osztályosak) pedig eddig utálták a szótárazást. Mindegyik kiadvány csodálatosan jó, az embernek segít belelkesedni, élvezetessé teszi a tanulást. Köszönöm.

M. Lajosné - Göd - ...1014@freemail.hu

A szótár praktikus, jól összeszedett, áttekinthető. Egyszerű, tömör, lényegretörő. Nagyon köszönöm a lehetőséget, melyet a szótár és a többi kiadványa megvásárlásával kaptam. Külön köszönet az ajándékokért, az ingyen leckékért. Nagyon jó összeállítás. Várom az újabb kiadványait.

S. P. Zsuzsanna - Kisláng - ...zsu66@citromail.hu

A lényeg: két középszótár mellé ez az értélmező szótár a legjobb és legkifizetődőbb befektetés. Kiemeli és magyarázza a lényeget, sőt tartalmaz olyan új szavakat, amiket a hagyományos szótár nem. (De a SZTAKI-n sem találtam.) Tökéletes az angol nyelvű szépirodalom olvasása mellé, könnyen kezelhető, mert puha a borítója, és strapabíró - masszív kötése van.

K. Lászlóné - Debrecen - ...es73@gmail.com

Kedves Norbert! Nekem a kisszótár van meg, egy Vitaking üzletben vettem. Én nagyon szeretem az angol nyelvet, tanulni is nagyon szeretem. A tanulás nem megy könnyen, de türelmes vagyok. Amióta megvan a kisszótár nem használok más szótárat, mert ez nekem bőven elegendő a jelenlegi tudásomhoz. Szeretem, hogy sok egyszerű könnyen elemezhető és érthető példamondat van benne. Nagyon hasznosnak találom a magyar nyelvű értelmezést, mert sokkal érthetőbb és részletesebb, mint általában a szótárakban és csak a leggyakrabban használt helyzetek jelennek meg benne. Nekem mindig elrettentő volt amikor több oldalon ismertették a szó ezerféle jelentését és tudtam úgy sem tudom megjegyezni soha és azt sem tudtam melyik a fontos a mindennapi használatban. A Te szótáradban tisztán és világosan látom azt is, a példamondatokban, hogy hogyan változik a szó helyzete a mondatban és milyen szavak vagy előljárók, hogyan módosítják. Ebben a szótárban nem veszek el az információkban és ha újra meg újra visszatérek egy szóhoz előbb-utóbb biztos alaptudásom lesz. Velem nem tett csodákat ez a szótár sem, nem tanultam meg egyik napról a másikra helyesen angolul, de segítségével látom hogy jó úton haladok, napról napra egy kicsivel többet tudok és vannak kisebb-nagyobb sikerélményeim a mindennapi használatban. Három könyv van, amelyeket mindennap használok a tanuláshoz a Te kisszótárad az egyik. Szeretném majd megvenni a nagyobbik szótáradat is... Ja, és még nagyon örülök a szótár végén a magyar kifejezéseknek, mert így sokkal könnyebb önállóan angol mondatokat alkotni. Üdvözlettel és köszönettel: Erika

Erika - ...ka.57@citromail.hu

Az értelmező szótár a tanuláshoz jól használható. A szavak magyarázata sokat segít a napi alkalmazásuk során. A szókártyák a nyelvtudást fejlesztik.

Dr. M. Károly - Debrecen - ...ly40@gmail.com

A munkáimhoz folytonosan használom az Ön Angol-magyar értelmező szótárát. Különösen jó tulajdonságának tartom az igen jól érthető, szemléletes magyarázatokat. Ezek nem a más helyeken tapasztalt merev megállapítások, hanem a hétköznapi életünkhöz közelálló tapasztalatokon alapuló szemléletes útmutatások. Mivel az én angoltudásom az elmúlt sok évtized alatt se vált teljessé, mert más nyelvvel voltam elfoglalva és a munkám is ezt kívánta, az Ön kisegítő magyarázatai kis időráfordítást igénylő mankócskák a számomra. Köszönöm szépen.

S. Gyula - Érd - ...ster@gmail.com

Kedves Csordás Norbert! Én már 60 éves vagyok. nem gondoltam, hogy valaha is szükségem lesz angol nyelvtudásra. Miután a lányom feleségül ment egy angolul beszélő ugandai fiatal emberhez, kénytelen voltam a legszükségesebb szavakat megtanulni, hogy tudjak vele legalább pár szót váltani. Sokat segített a tanulásban az Angol-Magyar Kisszótár magyar szójegyzékkel, az Angol Magyar nyelvkönyv és a kártyacsomag CD-vel. Sokat segít a CD a kiejtés gyakorlásában. Nagyon jók az ajándék leckék is. Karácsonyra megajándékoztam a vejemet a nagy Angol-Magyar értelmező szótárral, élvezettel tanulmányozza, és egymást segítve, kiegészítve tanulunk. Azt tapasztalom, hogy az angolul beszélő magyar nyelvtanulását is segítik a kiadványok.

Sz. T. Ilona - Sárkeresztúr - ...ca56@gmail.com

Az angol-magyar értelmező kisszótár a legjobb amivel eddig találkoztam. Nekem nagy segítség.

A. József - Paks - ...anjo@gmail.com

Kedves Csordas Norbert! ... Életemben már rengeteg angol szótárt vettem, de ilyen profin szerkesztetett és értelmezett még egyet sem. Ezen a területen nagy ,,szédítés" folyik Magyarországon. Kérem Önt, hogy folytassa ezt a munkát, hiszen nagy szükség van értelmes, felnőtt nyelvtanulási könyvekre... Köszönöm munkáját!

N. Géza - Budapest - ...flp@gmail.com

A kisszótárból tanulok, nekem az van meg. Nagyon jól használható, könnyű benne a keresés, és sokkal több információt ad egyszerre, mint az egyéb szótárak.

H. V. Katalin - Budapest - ...arka@gmail.com

Nagyon-nagyon jó kiadvány, ezt kellene használni az iskolákban is!

N. S. Gabriella - Hódmezővásárhely - ...gabi@gmail.com

Nagyon jól használható a szótár. Én minden nap használom. Különösen hasznosak a mondatok. A szótár nagyon jól áttekinthető.

R. Károlyné - Budapest - ...rolyne@t-online.hu

Nagyon jó szolgálatot tesz a szavak és kifejezések használatának megértéséhez. Sokat használom.

Gabriella - ...gabriella@gmail.com

Nagyjából egy-két éve vettem meg őket és már rengeteg sok új dolgot tanultam már meg általuk, amikről addig fogalmam sem volt. Maximálisan elégedett vagyok velük.

F. Tibor - Bakonynána - ...ibi73@gmail.com

Én a nagyszótárat vettem meg, tényleg nagyon hasznos ha angol szöveget olvasok... Örülök, hogy megvettem és köszönöm.

B. V.a Margit - Budapest - ...margit@freemail.hu

A szótárt nagyon hasznosnak tartom. Jól használható, könnyen kezelhető. Szívesen vennék magyar-angol szótárat is, mert gyakran nem a legmegfelőbb szót használom, egy-egy fordításnál.

D. H. Katalin - Salgótarjan - ...katalin@gmail.com

A szótár igen jól használható a példamondatok sokat segítenek a megértésben. Sokszor használom a nyelvkönyvet nyelvtani bizonytalanságom esetén és mindig megtalálom a megfelelő segítséget.

Sz. Cs. Irma - Nyíregyháza - ...rma@gmail.com

Szerintem nagyon szuper, sokat segít a tanulásban, azt sajnálom, hogy nem a nagyobb szótárt vettem meg.

S. Katalin - Budapest - ...edhu@gmail.com

Első alkalommal megvettem magamnak az ANGOL-MAGYAR ÉRTELMEZŐ KISSZÓTÁR-t magyar-angol szójegyzékkel. Nagyon jónak találom az én angol tudásszintemen. A szókártyákat hanganyaggal kifejezetten szeretem. Köszönöm a munkáját, amit a nyelvet tanulni és használni igyekvők érdekében tesz.

K. Ildikó - Piliscsaba - ...ko828@gmail.com

Én 38 évesen nulláról kezdtem az angolt... Megvettem az értelmező kisszótárat, ezzel elboldogulok. Karnyújtásnyira van az íróasztalomon, azonnal bármikor elérem! Tankönyvként használom, olvasom hangosan a példamondatait. Szerintem is jó utat választottál, sok sikert a folytatáshoz.

K. István - Budapest - ...anis@gmail.com

Nagyon jó, remekül használható, csak ajánlani tudom a könyveket, szótárakat és a nyelvleckéket mindenkinek, aki szeretne angolul tanulni. Végre visszakaptuk a régi, jól bevált módszert a kiadványok által! Ezer köszönet érte!!!

R. Zsuzsanna - Sárvár - ...iju@gmail.com

Örülök, hogy megvettem. Haladok előre.

Imre - ...bik@lutheran.hu

Nekem az értelmező kisszótár van meg. Nagyon hasznos.

P. Imre - Orosháza - ...tor@freemail.hu

Üdv! Megvásároltam az Angol 100-at, ami nagyon sokat segít a mondat szerkesztésben. Most megvásároltam az Angol-Magyar Értelmező szótárt, ami nagyon jól összeszedett kiadvány. Mindkettő nagy segítség az angol nyelv minél könnyebb megtanulásához. Gratulálok, és további jó munkát kívánok.

J. Z. Zsuzsanna - Kerepes - ...rife@freemail.hu

Angol-Magyar értelmező szótárat és kiejtési CD-t, valamint könyvet vásároltam. A betekintéskor azonban olyan kedvezőnek találtam, hogy vásároltam egyet a keresztfiamnak is. Az ő véleménye nagyon jó, így alig várom...

B. Erzsébet - Kecskemét - ...szki8@gmail.com

Én már a 80-hoz közeledem, nagy kár, hogy nem 10 évvel előbb kerültek kezembe az Ön szótárai és tankönyvei, mert akkor ma már beszélném, olvasnám és forditanám az angol nyelvet.

N. Alexander - Szlovákia - ...zar1@stonline.sk

Nekem a bordó [sok éve kiadott] szótár van meg. Én azt nagyon szeretem használni. Érthető, használható... kénytelen vagyok más szótárakat is használni, amelyeket nem tartok ennyire jónak.

H. Tamás - ...ase@gmail.com

Kedves Csordás Úr! Én egy vagy három éve rendeltem Öntől egy angol nyelvtan könyvet. Mondanom sem kell hogy milyen nagyon jó. Áttekinthető könnyű megérteni még olyan kezdőknek is mint én. ... a szótárai is ilyen magas szintűek és érthetők.

Gy. Jenő - Budapest - ...jeno37@t-online.hu

43 évvel ezelőtt szereztem középfokú nyelvvizsgát, amelynek tudása azóta feledésbe ment. Évek óta próbálkoztam a beszéd és az értés felelevenítésével. Ezt a szunnyadó állapotot sikerült az Ön könyveinek segítségével jelentős mértékben felfrissíteni. Jó úton haladok! A dicsérő jelzőimet mellőzve, egy szóval KIVÁLÓ-nak tartom a könyveit. További sok sikert.

K. Józsefné - Budapest - ...tyik@t-online.hu

Hasznos, használható, hasznothozó!

Feri - ...aferi@freemail.hu

... újdonság, ilyennel még nem találkoztam. Ha valahol megakadok, nyitom az értelmezőt, eligazit. ...mindig kéznél van a nélkülözhetetlen nyelvkönyv. A sikeres tanulást elképzelhetetlennek tartom az értemező nélkül, mert nemcsak megmagyaráz, hanem példamondatokat is fűz hozzá. Nemcsak nekem, kezdőnek, de haladónak is aranyat érhet az értelmező. A kisebbet nem ismerem, nekem a nagyobbik van, de ez fenomenális. Csak köszönettel tartozom, hogy van.

Sz. Zotán - Budaörs - ...ardi@gmail.com

Én magamnak rendeltem, de az unokám aki 16 éves gimnazista meglátta és elkérte. Magamnak aztán újra megrendeltem.

Klára - ...omoz@gmail.hu

Kedves Norbert! A nagy értelmező szótárt és a nyelvkönyvet vettem meg, amit nem is bántam meg azóta sem, mióta használom. Elég sok szótárt kaptam már eddig ismerősöktől, meg vásároltam is, de az Ön összeállítása felülmúlja mindegyiket. A szavakat elég gyorsan meg tudom tanulni, de sajnos a mondatokban való használatuk nekem nem ment olyan könnyen. Ehhez a legjobb segítségem az Ön szótára volt. Nem állítom, hogy zökkenőmentesen megy már a tanulás, de nagyon sokat segít a szavak megértésében. Köszönöm Önnek, hogy sikerült fellendítenie a tanulás élményét! :)

K. Lajosné - Veszprém - ...go2008@gmail.com

A kisszótárt már régen használom, de amióta a nagy megérkezett az a kedvencem, naponta forgatom.

Sz. Éva - Debrecen - ...120@freemail.hu

Nagyon hasznos, könnyen áttekinthető, és segít mindenben.

Dezső - ...dezs@citromail.hu

Kedves Norbert! Óriási segítséget adtál nekünk az értelmező szótárakkal, megkönnyítetted számunkra a tanulást. Ezt a segítséget szavakkal nem is lehet kifejezni. Köszönöm a családom nevében is.

F. Etelka - Budapest - ...etelka@gmail.com

Köszönöm ezt a nyelvtanulási formát! Én erős alapfoknak érzem az angol tudásomat és az Ön jól összeszedett anyaga kiváló az ismétléshez, szint fenntartáshoz.

Zsóka - ...ligyne@gmail.hu

Tisztelt Csordás Norbert Úr! Lehet, hogy számít a véleményem, de nem sok tapasztalatom van az angol kiadványok terén. Annyit mondhatok, hogy ez nekem nagyon megfelelő szótár, örülök, hogy Önre találtam. 70 évesen kezdek komolyabban foglalkozni az angol nyelv elsajátításával, illetve a mindennapos angol szavakkal való találkozás ne legyen akadály azok megértésében. Már megvásároltam a nyelvkönyvet, az értelmező kisszótárt, valamint a 1-200-ig szókártyákat. Jó egészséget kívánok Önnek a további munkájához.

Sz. Sándorné - Budapest - ...argit@freemail.hu

Igen ez segít a tanulásban, gyakorlati és ez nem a klasszikus "fordítói" szótár! Kezdő vagyok, de nagyon örülők, hogy rátaláltam erre a kisszótárra és a könyvre.

F. Győző - Gödöllő - ...nello@gmail.com

Köszönöm a hang anyagokat! Nekem ez segít a legtöbbet, hiába vásároltam több különböző könyvet. Nekem csak ez vált be! Még egyszer KÖSZÖNÖM!

Andrea - ...and@freemail.hu

Megszerettem a nagyszótart, gratulálok, igényes munka, sokat segit.

K. Gábor - Budaörs - ...entor@gmail.com

Eddig több ízben próbáltam tanároktól megtanulni az angol nyelvet. De most még idős korom ellenére is többet értek meg belőle és jobban megragad.

Z. Artúrné - Farmos - ...ozm@gmail.com

Kitűnő munka, akár a nyelvkönyv, akár a szótárai. ... A kedvet adják vissza az Ön kiadványai, mert úgy tűnik mostanság, hogy az angol, sok ok miatt nélkülözhetetlen. Bármely szinten áll valaki az angollal - e kiadványokat haszonnal forgathatja.

H. Sándor - Budapest - ...947@gmail.com

Még csak a kis szótárt használom, de nagyon meg vagyok vele elégedve.

S. Ferenc - Tokaj - ...ferenc@gmail.com

Nekem megvan az összes megjelent könyve, és nagyon szeretem. Gratulálok és mindenkinek szívből ajánlom.

T. Györgyné - Soltvadkert - ...ma44@gmail.com

Kedves Norbert! A szótárad nem csak szótár, jól használható, segít a szótanulásban... Ez úton is köszönöm az ajándék leckéket és anyagokat. Nagyon jók és hasznomra vannak. Sikerekben gazdag boldog új esztendőt kívánok neked, s hozzá jó egészséget.

dr. P. Mihály - Budapest - ...ktar@gmail.com

Már régóta használom, amikor szükséges előveszem és átnézem. Számomra megfelelő.

K. F. Zsuzsanna - Budapest - ...laky@freemail.hu

Jónak tartom mert könnyen kezelhető pratikus elrendezésű segít a forditásban is.

László - ...laszlo965@upcmail.hu

Nagyon szépen köszönöm a lényegretörő nyelvleckéket és minden könyvét is, amelyeket megjelentettet! Rendkívül hasznosak számomra! Már idősebb vagyok és nagyon régen tanultam az angol nyelvet! Segítsége által feltudom eleveníteni és karban tudom tartani elgyengült nyelvismeretemet, amely bizalommal, bitonsággal, boldogsággal tölt el. Hálás üdvözletem!

Dr. Sz. Margit - Budapest - ...margit@t-online.hu

Tisztelt Csordás Norbert úr, megismételve véleményemet: nagyon jónak, hasznosnak tartom szótárait. Korábban csak a kisebb volt elérhető, de később sikerült a nagyobbra becserélni. Minden komolyan tanulni akarónak nyomatékosan ajánlhatom, főleg a nagyot. Szerintem ennek a kisebbel szemben a sok nyilvánvaló előnye mellett van egy hátránya is, a kisebb végén lévő néhány oldalas magyar-angol összeállítás nagyon hiányzik, - de lehet hogy csak nekem. Nagyon szeretném ezt akármilyen formában is megszerezni.

H. Gábor - Budapest - ...ekker@gmail.com

A szótára nagyszerű, miként a többi kiadványa is. Köszönöm.

Cs. Sz. Julia - Budapest - ...lag3@gmail.com

Jó, és érthető kezdőknek is.

K. Jánosné - Dunakeszi - ...janosne@gmail.com

Mindkét szótárt megvettem már, igaz, hogy még nem sokat forgattam, illetve a kicsinél tartok. Nagyon praktikus, könnyen megtalálom benne, amit keresek és jól kiegészíti a lemezeket és könyveket a leckék hallgatása, tanulása közben is vagy utólag.

B. Sándorné - Budapest - ...zsuzsa@gmail.com

Tetszett, ... sokkal használhatóbb mint az akadémiai nagyszótár. Hiányoltam a bibliográfiából a Longmann és a Collins egynyelvű értelmező szótárakat.

S. Tamás - Budapest - ...irosoma@gmail.com

Köszönöm a lányomnak meg van és szuper!

Margit - ...anka@gmail.com

Az elmúlt évben vettem meg Öntől az Angol Nyelvkönyvet és az Angol-Magyar értelmező kisszótárt. Egyedül kezdtem a nyelv tanuláshoz. Az elküldött leckék mellet nagy segítséget jelentenek számomra, s nagyban segítik a tanulásomat. Köszönöm a segítséget!

K. Anikó - Sáránd - ...aniko56@gmail.com

Kisszótárral rendelkezem, amit nagyon jónak tartok. Érdekelne a nagy szótár is...

N. Tibor - Zalaegerszeg - ...tibor12@gmail.com

Nekem pont jók, ahogy vannak.

Sándor - ...isas@gmail.com

Már régebben megvettem a könyveket, most pedig kiegészítettem a kártyákkal. Jól tudtam hasznosítani, de most átadtam a fiamnak, aki szintén Londonban dolgozik. Köszönöm.

V. Gezane - Albertirsa - ...5304@gmail.com

Jónak és hasznosnak tartom a magyarázatok sok mindenre rávilágítanak.

Cs. Róbert - Ajka - ...srobi@gmail.com

Örülök, hogy megvettem. Haladok előre.

Imre - ...ebik@lutheran.hu

Remek kiadványok.

Sándorné - ...nyak51@freemail.hu

Az értelmező szótár segítségével könnyeben meglehet érteni a szavakat és mondatbeli összefüggéseit!

Csaba - ...anga@gmail.com

Kedves Csordás Norbert! A narancssárga, kicsi szótár áll csak rendelkezésemre, azzal is csak "általános műveltség" szinten angolozok... Az angolt többször elkezdtem, de mindig más nyelv szükségessége jött közbe. Az Ön szótárát (és tankönyvét) látva alig várom, hogy eljussak oda, hogy végre legyen lehetőségem az angolt is szisztematikusan tanulni. Most a Csordás-módszer kecsegtet, úgy érzem, élmény lenne, sokkal jobban menne minden az Ön tananyagaival. Gratulálok a módszeréhez és köszönöm!

K. V. Zsófia - Budapest - ...sa21@gmail.com

A szótár kiváló, kitartó használat kell hozzá.

Sz. Ernő - Budapest - ...ke11@gmail.com

Hello, valamit én is írnék, nagyon jók a szótáraid, de én nem szeretek könyvekből tanulni. Ettől függetlenül most Te adtál újra kedvet, hogy felélesszem a régi jó tudást. Valami hasonló módszerrel tanítottak minket is annak idején. Úgyhogy azt mondom, nagyon jó a könyved.

K. Istvánné - Vámosgyörk - ...csar49@gmail.com

Ami megvan, az nagyon jól használható!

Sz. Gabriella - Budapest - ...gabi.46@freemail.hu

T. Csordás Úr! A szótár tetszik, mivel érthetőbbé teszi a szavak értelmezését. Ajánlom másoknak is, mivel könnyebben érthető a nyelvtan és a szó érthetősége. Az unokáimnak is ajánlani fogom. Ők még most kezdik óvodásként tanulni. Köszönöm a nyelvleckéket. Az Angol 100 könyv nagyon tetszik, mivel tartalmaz egyszerű mondatokat a mindennapi élethez. Köszönöm.

N. Gáborné - Budapest, - ...0913@freemail.hu

Nagyon jó.

Laci - ...laci62@gmail.com

Köszönöm, jól használható!

H. István - Tiszaföldvár - ...istvan@parabola2000.hu

A könyveket unokám szülinapjára vettem, szombaton kapja meg és utána természetesen én is használom majd.

L. Istvánné - Bélapátfalva - ...ska51@freemail.hu

A könyvet megvettem, a szotárhoz baratnőm révén jutottam hozza. Mindkettő jól szerkesztett, áttekinthető. Nagyon jól használhatóak a példamondatok. Nagy segítséget nyújt a CD a kiejtés gyakorlásánál az ilyen kezdőnek, mint én, aki nem mer megszólalni. Most már sokkal nagyobb kedvvel es lendülettel tanulok. Köszönöm a segítséget.

H. Anna - Budapest - ...hn5@gmail.com

Több módszert és nyelvet is próbáltam. Volt ami ragadt rám, és volt ami nem. Több szerzőtől is megjelentek jól használható tananyagok, ám szótárból úgy gondolom hogy ez a kettő különösen jó segédeszközt képvisel. Az a fajta felfogás, amit a szótárakról az öt részes tájékoztatóban is olvashattam, rendkívül hasznos volt számomra, mert megfogalmazta azt a dolgot, amit időnként magam is tapasztaltam, de talán ilyen világosan nem körvonalazódott bennem.

S. Péter - Budapest - ...rsch@gmail.com

Tisztelt Csordás Norbert! Az értelmező szótár nagyon jó magyarázatot ad az egyes szavak jelentéseiről, a példamondatokban kiválóan mutatja be azok használatát a beszélt angol nyelvben. Csak javasolni tudom mindenki számára az Ön szótárának használatát.

G. László - Szeged - ...laszlo.v@gmail.com