Szókártya tapasztalatok

Kedves Norbert! Az Angol aktív nyelvtudást, a szókártyákat 4-ik osztályos unokám eltulajdonította, és évfolyam társaival használták. A 2 tannyelvű isklába járt és kitünőre végzett, most a Corvinus egyetemen tanul. A Csordás Norbert Nyelvkönyveket, szótárakat a legjobbakként emlegeti. Én nagy szeretettel olvastam a kiejtéssel együtt hallható angol szövegeket, amit el is mentettem. Hálásan köszönök minden anyagot amit tőled kaptunk.

F. Etelka - Budapest - ...ka69@gmail.com

Kedves Norbert! Csak a legnagyobb elismeréssel szólhatok a tanulókártyákról. Már több ismerősömnek ajánlottam.

Dr. Sz. Géza - Gödöllő - ...song@gmail.com

Kedves Csordás Norbert! Először is: GRATULÁLOK a szókártyák összeállításához, remek munkát végzett! Sok éve tanulom már az angol nyelvet, most érzem először, hogy szépen haladok az angol nyelv felépítésének megértésében. Nagyon sokat segít a korábban megvásárolt nyelvkönyv, a szótár, de ezek a kártyák még azokat is felülmúlják. Ami nagyon fontos, hogy a MINDENNAPI beszéd, a hétköznapi, nagyon gyakran előforduló mondatokat sikerül - a lemez segítségével is - egészen elfogadható kiejtéssel kimondanom, röviden: Már angolul beszélek!!! Ezer KÖSZÖNET Önnek!!!

P. Rozália - Hódmezővásárhely - ...aug9@gmail.com

Kedves Tanár Úr! Igen, megrendeltem Öntől az aktív szókártyákat 1-200-ig. Számomra rendkívül nagy segítség, mert az egyszerű mondatokat, így könnyebben meg tudom tanulni. Különösen örülök a hanganyagnak, amelyben választható az amerikai és a brit angol kiejtés. Egyetértek abban, hogy először is az egyszerű mondatokat kell megtanulni tökéletesen. Lassan haladok, de nagyon élvezem a szókártyák tanulását, nem kell bizonytalankodni a saját mondatok alkotásában. Ön egy nagyon lelkiismeretes ember, aki becsülettel dolgozik azon, hogy minél több embert taníthasson. Nagyon köszönöm Önnek minden fáradozását.

H. Jánosné - Cegléd - ...azis@gmail.com

Tisztelt Tanár Úr! Nagyon jónak tartom a szókártyákat is, mint az összes eddig megjelent és birtokomban lévő könyvét, szótárait. Minden nap foglalkozom az angol nyelvvel, ilyen fantasztikus tananyaggal még nem találkoztam, egyszerűen elő kell vennem! Rendkivüli anyag, olyan mondatokat tanulok meg a szókártyákból, amelyeket a mindennapi beszédben tudok alkalmazni. Ön egy fantasztikus, kreatív egyéniség! Köszönöm.

J. Lászlóné - Keszthely - ...istvan@t-online.hu

Már többször elkezdtem az angolt, de valahogy a kedvem szegte, hogy nem tudok benne elég önálló lenni, önállóan tanulni. Ez az anyag nagyon jó a kezdőknek is, mivel segít az eligazodásban és önállóan is nagyon jól tanulható. Tényleg logikus a felépítése és jól gyakoroltatja a kiejtést. Gyorsan képessé váltam önálló mondatok megalkotására. Köszönöm.

P. Aranka - Káloz - ...aranka@gmail.com

Középfokú nyelvvizsgára készülök, bár az 1-200 kártya szókészlete ismerős számomra, nagyon hasznosnak tartom a példamondatok alkalmazását. Az még jobb, hogy a magyar jelentés a hátoldalon van, segít a gondolkodásban, ha nem mechanikusan akar tanulni valaki. Örömmel várom a következő kártyákat.

K. Istvánné - Dunakeszi - ...ndelo@gmail.com

A könyvet és a szótárakat is nagyon szeretem, de a kártyákat szenzációsnak tartom sokat tanulok belőle. Ez nagyon hasznos segítség a tanuláshoz. Köszönöm szépen, hogy hozzásegített!

B. Gyuláné - Budapest - ...amma@yahoo.com

Nyugdíjas vagyok, napközben a 2 éves unokámra vigyázok. Minden nap kiválasztok egy szókártyát, reggel meghallgatom a megfelelő kiejtés hanganyagot, egyszer simán, egyszer vele kiejtve, és egyszer én mondom, gép mondja. A kártya a zsebemben és a házimunka közben mondogatom a mondatokat. Este újra a géppel együtt hallgatom-mondom. Így egy nap egy kártyányi mondatot tudok megtanulni. 3 kártya után ismételek. Nézem a magyar oldalt és angolul kiejtem.

B. V. Margit - Budapest - ...margit@freemail.hu

A szókártyák a hanganyaggal, és a nyelvkönyv, mind nagyon jók, könnyen érthetőek! Nagyon tetszenek a szavakhoz mellékelt mondatok, mert annyira jól és könnyen érthetőek. Nem bántam meg a vásárlást. Köszönöm.

H. Béla - Budaörs - ...bela@gmail.com

Kedves Angolul Tanitó Nyelvtanárom! Én már több éve kisérletezem az angol nyelv megtanulásával és a tudásom használatba vételével. Hiába tudtam már sokmindent, mégsem értettem a hozzám szóló angolokat és ők sem értettek engem! Elkeseritő volt!!! Tudtam, mi a baj, nem tanultam soha a kiejtést és nem tanultam a "röviditéseket" sem. Most a szókártyákkal kész, használható mondatokat kaptam kiejtéssel és a beszélt nyelvvel együtt. A hanganyag nagyon-nagyon sokat ér! Kedves Angolul Tanitó Tanárom! Munkája nagyon sokat ér! Köszönöm a segitségét!

A. Józsefné - Budapest - ...marti@gmail.com

Nagy hasznát tudom venni a szókártyáknák, mert áttekinthető és érthető. Így már nagyjából megtudom érteni pl. az angol sorozatokat. Mivel én tudom kiejteni a szavakat, ezért a hanganyagok inkább csak mellékesen szolgálnak, de azért szeretem hallani hanglejtésüket, ezért ez a 2 CD is hasznosnak bizonyul számomra. Úgyszintén a nagyszótárral is megvagyok elégedve, pl. ha nézem az elöljárószavakat (ezeket mindig kevertem), akkor a példák alapján tudom hogyan, mikor kell használni őket. Amikor megrendeltem ezeket, bíztam benne, hogy tényleg hasznosak lesznek, és használni is fogom őket, lám nem tévedtem. ;-)

W. Janka - Baja - ...ka.001@gmail.com

A szókártyák sokat segítenek abban, hogy a valós életben használt kifejezéseket tanulja meg az ember. Az is nagy előny, hogy nem csak szavakat memorizál az ember, hanem az adott szó egy adott jelentését gyakran használt szókörnyezetben tudja megjegyezni. Könnyebb gyakran használt kifejezéseket megjegyezni, mint szavakat bebiflázni. A kiejtés sokat segít abban, hogy úgy tanulja meg a kifejezéseket az ember, hogy azt a használat során mások is megértsék. Abban is segít, hogy az anyanyelvi beszélők közlését jobban megértsük. Jól használhatóak és életszerű szituációkat tanítanak az általam is megvásárolt tanulókártyák. Köszönet érte!

B. Mária - Budapest - ...rceg@gmail.com

Én az egyetemista lányomnak rendeltem meg. Ezzel is próbáltam neki segíteni a könnyebb és gyorsabb angol tanulásában. Közben én is belenéztem. Tetszett az érthetőség, az egyszerűség. Segítségével gyorsabb és érthetőbb a tanulás. Köszönöm Önnek. Minden eddigi kiadványát megrendeltem a lányomnak és várom a következőket, mellyel segíthetem a lányom további angol tanulását.

S. P. Zsuzsanna - Kisláng - ...su66@citromail.hu

Néhány hónapja kezdtem el használni a szókártyákat. Azóta átlagosan hetente egyszer nekiállok, és fél-egy órán keresztül olvasgatok belőlük. Nekem mind a 200 megvan. Nagyon nehéz letenni ezeket a kis gyöngyszemeket! Mindíg fájó szívvel hagyom abba a böngészést, általában időkényszerből. Sokat segít az alapvető szókincs és a pontos jelentések megismerésében. A CD anyag is jó, de a kártyák fő előnye, hogy egyéb segédeszköz nem kell a használatukhoz. Mindenkinek ajánlom, megérte megvenni!

Sz. István - Budapest - ...1031@gmail.com

Sajnos még nem volt időm a szókártyákat kibontani, de hamarosan előveszem. Nincs kétségem afelől, hogy jó befektetés, ugyanis a nyelvkönyvet, a szótárt és az Angol 100 kiadványt napi rendszerességgel használom. Angol tanfolyamra járok, amit az órán nem értek vagy nem világos a szó-kifejezés használata, a könyveiben kikeresem, megértem és könnyen megtanulom, alkalmazom. Így öröm számomra a tanulás. Köszönöm Önnek!

R. Katalin - Budapest - ...kati@gmail.com

Nagyon széles skálán mozog az egy szóhoz tartozó mondatok tartalma. A bőség zavarával küzdök, amikor gyakorlok a kártyákkal. Ez mindenképpen pozitív. Nagy segítség. Köszönjük.

J. Ferenc - Nyíregyháza - ...feri@gmail.com

Nem kell gondolkodnom a szóösszetételeken és nagyon hasznos, hogy meg tudom hallgatni!

K. Erzsébet - Gyál - ...erzsi@gmail.com

Nagyon jó ötlet, szuper! :) Kis helyen rengeteg tananyag! :) Nekem nagyon bejön! :) :) :) Köszönöm szépen!

S. Katalin - Budapest - ...edhu@gmail.com

Gratulálok a komoly munkádhoz, nem kis alkotás, de megérte. Nagyon nagy segítség a számomra, zömmel angolul kell kommunikálnom, ha még nem is beszélem, de az írott szót már is könnyebbnek érzem. Köszönöm, további kitartó munkát kívánok.

H. Ferencné - Vérteszőlős - ...da114@gmail.com

Tisztelt Tanár Úr! Nagyon jónak találom a kártyákat. 1. A mindennapi éltben használt, előforduló kifejezéseket tartalmazza. 2. A lap alján található magyarázatok nagyon hasznosak és felelevenítik a régebben tanultakat. Köszönöm!

dr. N. Andrásné - Nyíregyháza - ...csa@gmail.com

Nagyon tetszett a komplett csomag amit megrendeltem. A szókártya tökéletesen magyaráz. Enélkül nem tudnám, hogy melyik jelentést hogyan tudom használni. Köszönöm

K. Ágnes - Szeged - ...s741@gmail.com

Nekem nagyon tetszik. A könyvét is szeretem, abból sokat tanultam. Az Angol 100-ról is a legjobb véleménnyel vagyok. Kedves Norbert! Azt érzem, hogy Ön ezekkel a kiadványokkal tényleg azon van, hogy sokakat megtanítson angolul beszélni. Ehhez kívánok Önnek erőt, egészséget.

P. Antalné - Ócsa - ...apne@freemail.hu

Tisztelt Csordás Norbert Úr! Örömmel vettem a szókártyáit. Nagyon tetszenek a mondatok, a mindennapi életben jól használhatóak. Nekem nem tetszik hogy a CD hanganya nem csak azt a mondatot ismétli , amit én szeretnék gyakorolni, hanem mindig elölről kezdi a részt. Bár van ikon amire rá lehet kattintani, a probléma nem oldódik meg. Természetesen így is jól használhatóak a CD-k. Szívesen vásárolnék Magyar-Angol Értelmező Kisszótárt is, mert a fordításnál bizony gyakran jól jönne, esetleg kevesebbszer kerülnék megmosolyogtató helyzetbe egy-egy oda nem illő szó miatt. Munkájához sok siket, jó egészséget kívánok!

D. H. Katalin - Salgótarján - ...katalin@gmail.com

Tetszettek és nagyon hasznosak a szókártyák. A rajtuk lévő mondatok egyszerűek jól meg is tanulhatók. Sajnos mivel már a 70. évemet taposom elég gyorsan el is felejtem őket, de biztos vagyok benne, hogy szükség esetén újra elő fognak jönni. A kártyaforma segít, hogy utazás vagy akár séta közben is gyakorolhassak. Már a vonaton többen megkérdezték tőlem. hogy mit forgatok a kezemben kötőtű helyett. Igen büszkén reklámoztam az Ön tanulókártyáit. Ezúton is köszönöm!

M. Lajosné - Göd - ...1014@freemail.hu

T. Csordás Úr! Az Ön szótára bizonyította, hogyan kell elkészíteni egy ilyen fontos "segédanyagot". Számomra bizonyítást nyert, minden jó, amit az oktatásban és pedagógiában el lehet érni. Szeretettel gratulálok munkájához! Kérem Önt hogy folytassa tovább ezírányú munkáját.

N. Géza - Budapest - ...flp@gmail.com

A szókártyákat és a hanganyagot csak ajánlani tudom, nyelvismereti szinttől függetlenül, megítélésem szerint az ismeretek elmélyítését nagymértékben támogatják.

B. István - Budaörs - ...fai64@gmail.com

Tisztelt Csordás Úr! Eredményekben és Sikerekben Gazdag Új Évet Kívánok Önnek és a Csapatanak! Igen, megrendeltem a kártyákat.Én azt gondolom, hogy erre vártam már rég, ahoz, hogy lendületet vegyek az angol nyelv mindennapos, azonnali használatában. Nagyon tetszik, hogy több mondat van egy kártyan, így hatékonyabban lehet tanulni. Hozzá a hanganyag, ami a hallás, szövegmegértésben nagy segítség. Köszönöm szépen, hogy ezt lehetővé tette.

L. Ernőné - Szeged - ...0066@gmail.com

Tisztelt Csordás úr! Nagyon sokan csupa jó véleménnyel vannak az eddigi kiadványairól. Én is azt állitom, hogy nemcsak jók, hanem rendkivüliek. Úgyanis Orosz-Testnevelés szakos nyugalmazott tanitó vagyok és a szláv nyelvek közelebb állnak hozzám. A szentpétervári Gercen Egyetemen sem az egyes szavakkal foglalkoztunk, hanem a környezetünkből, a család,város-falu, iskola, had ne soroljam, mondtuk a mondatokat. A technika nagyarányú fejlődése mellett megállja a helyét néhány régebbi módszer. Tisztelt Csordás úr, az összes anyag ami rendelkezésemre áll, csodálatos, rendkivüli... a könyvek, az értelmező szótár, az angol 100, no meg a CD és a szókártyák. Erőt, egészséget kívánok a további munkához.

U. Béla - Szőgyén - ...ardi@gmail.com

Jól használható, hasznos anyag, különösen a lemezekkel kiegészítve.

N. Ildikó - Budapest - ...logo@index.hu

Nagyon jó módszer, mindenki a maga "ritmusában" tanulhatja a nyelvet. Köszönöm, s további sikereket kívánok!

B. V. Beáta - Pécs - ...barka@indamail.hu

Igazán praktikus hasznos a hallgatással egybekötött szókártya-használat. De külön- külön is kiváló a sok rövid egyszerű mondat.

Dr. U. János - Nyíregyháza - ...helyi@t-online.hu

Mindig magamnál tarthatom - nem foglal nagy helyet a táskámban - ha van egy kis szabadidőm elő tudom venni és gyakorolhatok.

G. Éva - Ócsa - ...la21@gmail.com

Kedves Norbert! Én nagy örömmel használom a szókártyákat a gyakorláshoz, sokat segít abban, hogy megértsem az angol mondatok logikáját. Tanulom, tanulom, gyakorlom, gyakorlom míg meg nem szólalok angolul. További sok sikert, a klassz, keatív segédeszközök elkészítéséhez.

Sz. A. Szilárd - Budapest - ...la63@gmail.com

Nagyon köszönöm a szó, pontosabban mondat kártyákat, remekül használhatók, a hanganyag kicsit nehézkesebb pedig remek ötlet több kiejtést hallani és gyakorolni, de a szókártyák is kéznél kell, hogy legyenek, ha még nem tanulta meg teljesen a kártyát. Nagyon várom a további kártyákat.

dr. M. Ildikó - Budapest - ...ko72@gmail.com

Én nagyon elégedett vagyok, mert kitünő tanulást biztosit.

T. Györgyné - Soltvadkert - ...ma44@gmail.com

Jónak tartom a szókártyákat, de mivel nyelvtanfolyamra is járok, így nem tudom eléggé elkülöníteni, hogy melyik mennyire hatékony. Az biztos, hogy a kártyák tartalma a mindennapi társalgáshoz nagyon jó segítséget jelent.

A. K. Gabriella - Pécs - ...lnek@gmail.com

Szerintem nagyon jók a kártyák és a kiejtés cd.

K. Attila - Baracs - ...ati@gmail.com

Nagyon hasznosnak és jónak tartom!

Dr. B. Géza - Budapest - ...alas@gmail.com

Nekem nagyon tetszik. Igaz, hogy én már nyugdíjas vagyok, és csak a saját örömömre kezdtem angolul tanulni. Mindenképpen igen praktikus, hétköznapi beszéd szókincset használ. Főzés és egyéb házimunka mellett is hallgatható. Köszönöm.

D. Lászlóné - Zalaszentgrót - ...laszlone@citromail.hu

A nyelvkönyvet és a kisszótárt nagyon jól tudom használni úgy az újratanulás, mint az új ismeretek befogadása során. Ajánlottam is - jó szívvel - mások figyelmébe. A szókártyák használatára eddig nem igazán éreztem rá, ezért nem hasznosítom ezeket céljuk szerint. Ez azonban nem a szókártyák, hanem az én hibám.

dr. H. Kálmán - Budapest - ...gya.k@freemail.hu

Kedves Csordás Úr! Nagyon jónak tartom a szókártyákat!

N. Mária - Veszprém - ...mari@freemail.hu

Nagyon jó a szókártya az unokámmal ketten tanuljuk a szavakat csak a cd-n nem igazán érthetőek a szavak.

C. Jánosné - Budapest - ...5403@gmail.com

Nagyon szuper, csak így tovább!!!

K. Tamás - Visegrád - ...miklos@gmail.com

A kártyák határozottan nagy segítséget nyújtanak.

N. Alexander - Dunajská Streda - ...zar1@stonline.sk

Köszönöm a különböző kiadványait és az ingyenesen küldött anyagokat, nagy segítségemre vannak.

K. Lóránt - Pilisszentkereszt - ...lori@gmail.com

Bár voltak átfedések a könyvvel, örültem hogy újabb gyakorlatias példamondatokon keresztül tanulhatok egy-egy szó alkalmazásával. Kis helyen elfér, így magammal tudom vinni a kiválasztott részt gyakorlásra.

B. András - Kiskunfélegyháza - ...spr1@gmail.com

Nagyon jónak találom a szókártyákat, főleg azért tetszik, mert van hozzá hanganyag. Naponta egy kártyát tanulok meg a hozzátartozó nyelvtannal kiegészítve. A hang felvétellel gyakorolom a kiejtést. Köszönöm a lehetőséget.

A. Antalné - Pécs - ...jok@gmail.com

Nekem a kiejtéssel van gondom, úgy, hogy nagyon örülök, hogy a szókártyák mellé hanganyag is van. Nekem talán könnyebb lenne, ha a kártyán az angol szöveg mellett lenne a magyar, nem a másik oldalon, de idővel gondolom ha már jobban megy az angol könnyebb lesz!

Z. Sándorné - Miskolc - ...ama58@indamail.hu

Hasznos, gyakorlatias. Várom a 3-4-5. kártyacsomag megjelenését.

Dr. M. Károly - Debrecen - ...karoly40@gmail.com

Több évvel ezelőtt vettem meg a könyvet amikor Angliába mentem dolgozni. Egy kukkot sem tudtam angolul. 4. hete voltam kint és magam rendeltem az ebédet az asztalnál űlő társaságnap. 7. héten már az üzletekben vásároltam egyedül. Napi egy-két óra tanulással. A kártyák olyan gyakorlatok amivel könnyen megbírkózik még a kezdő tanuló is. A gyerekeim imádják és azt kérdezték miért nem így tanulnak az iskolában. Ezúton is köszönjük hogy könnyen tanulható az angol ezekkel az eszközökkell. A szótárak felülmúlhatatlanok.

K. Tamás - Budapest - ...tomi68@gmail.com