TANULÓI SZÓTÁR? NEM FORDÍTÓI? MI AZ?
HAZÁNKBAN - SAJNOS - EDDIG EZT CSAK KEVESEN ISMERTÉK!

Nem mindegy, hogy milyen szótárt használsz! Nagyon nem! Miért? Egyes szótárak elősegítik a nyelvtudást, de a legtöbb komolyan hátráltatja, pedig nem is tudod! Miért?

Elfelejted a szótárban megnézett szavakat? Nehezen jegyzed meg a jelentéseket?

Újból és újból meg kell nézned egy szó jelentését? Ez nagyon lelassítja a tanulást, mert a szó “elfelejtődik”! Az újra- és újratanulás és “elfelejtés” megakadályozza a nyelvtudás megszerzését!

Hogyan jegyezheted meg elsőre és végleg az angol szavakat, hogy folyamatosan bővülhessen az aktív, beszédben is használt szókincsed?

 • Ez a régi bevált eszköz megakadályozza, hogy passzívvá váljon nyelvtudásod, és biztosítja, hogy beszédben is használni tudd a megtanult szavakat!
 • Hogyan aktivizálhatod a passzív nyelvtudásod?

Bizonyított tény, hogy a nyelvtudás jelentős előny a karrierben és a magánéletben! Ennek hiánya komoly hátrány! Csak Te tudod, hogy neked miért fontos a nyelvtudás! Miért?
Képzeld el, hogy folyékonyan megy az angol! Miben segítene ez neked?

A magyarok 20%-a mondja azt, hogy beszél idegen nyelvet, de valójában csak 2% képes megérteni az elhangzottakat és beszélni. Vajon miért?
Találhatunk válaszokat az elmúlt századok történelmében, az orosz megszállás alatti és rendszerváltás utáni oktatáspolitikában is, de van két alig ismert tényező amelyek az alapvető akadályok a magyarok nyelvtanulásában...

Mi szükséges a szavak megjegyzéséhez és, hogy a tanultakat a gyakorlatban is használni tudd?

Két fontos dolgot kell ismerni:

 1. A magyar és az angol szavak jelentései eltérnek. Miért?
  Az angol szavak jóval tágabb jelentéskörrel rendelkeznek, azaz egy-egy szónak sokkal több jelentése van. A magyar nyelv precízen fogalmaz. Nálunk egy szóalaknak vagy hangalaknak precízen behatárolt jelentése van. Ez főleg abból adódik, hogy magyar nyelv ragozza a szavakat. De az angolban a ragozás már nagyon rég kihalt.
  Nekik nehezebb dolguk van, ha ki akarnak valamit fejezni. Egy szóalak (hangalak) akár sok száz dolgot is jelenthet.

  Hiába nézed meg egy fordító szótárban, hogy a have azt jelenti “van valamije”, mert közben a valódi angol mondatokban olyan jelentései is lesznek, hogy “elvesz, megkap, megeszik vagy megiszik valamit”, vagy nem is fordítjuk sehogy, hanem egy másik szóval együtt jelent egy igét, például “have a swim” simán azt jelenti “úszni”.

  A ragozás hiánya miatt az angol sajátságos kifejezéseket használ (több szóval fejezi ki a gondolatot), hogy ezzel oldja meg a pontos megfogalmazást. Ezeket hívhatjuk különleges kifejezéseknek. Ezeket nem, vagy helytelenül tanítják a legtöbb nyelviskolában. Ettől lesz nehéz a valódi angol megtanulása, megértése.

 2. A nyelvtanulás alapvető eszköze a szótár. Miért?
  A megfelelő iskolai és tanulói szótárak írásának és használatának évszázados hagyománya van az angol anyanyelvű országokban. Minden diák rendszeresen használ szótárakat, még az anyanyelve tanulásához is.
  Hazánkban az angol nyelv oktatásának és a tanulói szótáraknak nincs hagyománya. Eddig nem léteztek megfelelő tanulói szótárak, csak fordítói szótárak! Miért?

  A magyarországi nyelvoktatás hagyománya az un. klasszikus nyelvek (halott nyelvek, nem beszélt nyelvek) az ógörög és a latin oktatását jelenti. Ez az akadémia módszer, az iskolarendszer módszere, amely csak olvasást és fordítást oktatta. Ez az oktatási módszer hatja át a mai nyelvoktatást is.
  A klasszikus nyelveknek voltak szótárai, amelyek fordítói szótárak voltak, a választékos, irodalmi szintű fordításokhoz. Egy latin szó és mellett sok magyar megfelelő. Ezt a mintát követve születtek meg a még ma is nagyon népszerű angol-magyar, magyar-angol szótárak, amelyek fordítói és nem tanulói szótárak. Mégis szinte csak ez látható a tanulók polcain.

  Hazánkban, a közelmúltig nem léteztek használható, a nyelv tanulását, megértését és használatát oktató szótárak, amíg közel húsz éve nem írtam egyet. Hiába a többé-kevésbé (inkább kevésbé) használható “modern tankönyvek”, ha hiányzik a tanulói szótár.

A szótáraim története

Volt szerencsém külföldön tanulni és hamar észrevettem, hogy felnőttek is gyakran néznek meg egy kifejezést egy jobb szótárban.
Az irodákban és háztartásokban általános, minden könyvespolcon megtalálható egy-két angol-angol, azaz értelmező szótár. Az diákok életkoruknak megfelelően egyszerűbb, majd összetettebb szótárakat használnak.

Láttam, hogy a szótárt nem használó tanulókra, vagy a nem megfelelő szótárt használókra milyen óriási hatással van egy-egy nem értett vagy félreértett szó. Összezavarodnak, elmegy a kedvük a tanulástól. Valahogy eltávolodnak a tanulástól. Aztán évek múlva újrakezdik és újra abbahagyják. Ez gyakran a nem értett, a félreértett szavak miatt történik meg.
Nincs is tudatában az ember, hogy milyen nagy hatással lehetnek rá a nem értett és félreértett szavak, kifejezések. Ezért írtam meg a szótáraim és oktatási anyagaim.

Számos más oktatási anyagot írtam az elmúlt évtizedekben, azonban a szótáraimra vagyok a legbüszkébb. Nem félek leírni, hogy büszke vagyok a szótáraimra, mivel egyedülállóak, ezek valódi tanulói szótárak. (Természetesen fordításhoz is jól használhatóak.)

Nyelvkönyvem és a passzív nyelvtudást aktivizáló oktatási segédleteim mellett ezt keresik a leginkább. 2017-ig kb. 21 000 (húszonegyezer) darab kelt el a szótáraimból. (A legelső kiadás képeit megtaláltam az antikvárium weboldalakon, persze ott már nem kaphatóak.) A szótáramat eleinte csak nyelviskolák adták a diákjaiknak, de pár éve elérhetővé tettem mindenki számára. Évekig csak a nyelvkönyvem volt kapható, pedig rendszeresen keresték a szótáram is.

Végül is rászántam magam, hogy egy kisebb és egy nagyobb formában újra kiadjam a szótáram. Nem bántam meg, és a kedves tanulók sem!

A nyomtatott változat után megjelent az ONLINE is!
Az online szótár a nyelvkönyv mellett és a későbbiekben online megjelenő többi kiadványom mellett is használható.
Amikor elkezdi begépelni a szót, akkor az megjelenik az azonos kezdetű szavakkal együtt, hogy teljesen be se keljen gépelnie. (Ez még gyorsabbá teszi a szó megkeresését!)
Ha lapozgatni szeretné az online kiadást, akkor azt is megteheti. De minek lapozgatni, ha keresni is lehet benne?

Ez egy egyedülálló tanulói szótár, ezért vannak - és nem kevesen - akik csak úgy nézegetik a szavakat és azok meghatározásait. Elolvassák a hozzájuk tartozó példamondatokat, és maguktól is kigondolnak, mondanak ilyen mondatokat. Mindezt addig, amíg úgy nem érzik, hogy könnyedén tudják használni a szót! Ők így is használják nyelvtanulásra a tanulói szótárt, végül is erre való.

Tanulók tapasztalatai

Mindkét szótárt használom, kitűnőnek találom. Élvezettel forgatom, különösen az értelmező szótár tetszik. Nagyon köszönöm a munkáját! A nyelvtan könyv is nagyszerű!

A. Antalné - Pécs - ...jok@gmail.com

Az életszerű használat, az azonnal használható kifejezések gyorsabban hozzásegítik a tanulni vágyókat a sikerélményekhez. E nélkül semmilyen tananyag nem rögzül olyan gyorsan, mint ezzel a szemlélettel felvett információ. Minden Ön által megjelent kiadványt, nyelvkönyvet, szótárakat, szókártyákat és hanganyagokat megvásároltam. Először magamnak, majd a lányomhoz vándorolt, amint felfedezte a polcon, rögtön elkönyörögte. Tehát ismét megvásároltam egy garnitúrát, most már saját magamnak. Köszönöm a kiadványokba fektetett sok munkát, hogy a hétköznapi ember is gyorsan használható nyelvtudásra tehessen szert.

S. Szilvia - Budapest - ...szilvia@gmail.com

Én az angol nyelvkönyvet és az értelmező szótárt vettem meg. Elég régóta foglalkozom angollal, és tanulgatok már lassan 40 éve. Egy könyvespolcfalam csak angol könyvekkel és szótárakkal van teli. Szóval sokféle könyvet megvásároltam már, de a Csordás könyvek valahogy mások, jó a könyv felépítése. Nagyon áttekinthetők, jók a csoportosítások, elemzések, és pontosan úgy épülnek fel a könyvek, ahogy azt egy magyarul gondolkodó angolt szenvedve tanuló diáknak szükséges. Pont azokat emeli ki, amit hibázni szoktunk, könnyen megtalálhatók amit keresünk. Úgy érzékelem, hogy aki a könyvet készítette igazán odafigyelt a tanítványok szorongásaira, hibáira és jól pontosan a szükségesnek megfelelően építette fel a könyveit. Korunk egyik legfrappánsabb felépítésű, szerkezetű munkájának találom, melyet bátran merek ajánlani újrakezdő férjemnek és egyetemen tanuló lányomnak, és magam is nagy odaadással tudom használni.

P. B. Adrien - Eger - ...adrien@axelero.hu

Megvettem és nagyon tetszik. Az unokáimnak is megvettem a kisebbet és élvezettel forgatják (5. és 6. osztályosak) pedig eddig utálták a szótárazást. Mindegyik kiadvány csodálatosan jó, az embernek segít belelkesedni, élvezetessé teszi a tanulást. Köszönöm.

M. Lajosné - Göd - ...1014@freemail.hu

A szótár praktikus, jól összeszedett, áttekinthető. Egyszerű, tömör, lényegretörő. Nagyon köszönöm a lehetőséget, melyet a szótár és a többi kiadványa megvásárlásával kaptam. Külön köszönet az ajándékokért, az ingyen leckékért. Nagyon jó összeállítás. Várom az újabb kiadványait.

S. P. Zsuzsanna - Kisláng - ...zsu66@citromail.hu

A lényeg: két középszótár mellé ez az értélmező szótár a legjobb és legkifizetődőbb befektetés. Kiemeli és magyarázza a lényeget, sőt tartalmaz olyan új szavakat, amiket a hagyományos szótár nem. (De a SZTAKI-n sem találtam.) Tökéletes az angol nyelvű szépirodalom olvasása mellé, könnyen kezelhető, mert puha a borítója, és strapabíró - masszív kötése van.

K. Lászlóné - Debrecen - ...es73@gmail.com

Kedves Norbert! Nekem a kisszótár van meg, egy Vitaking üzletben vettem. Én nagyon szeretem az angol nyelvet, tanulni is nagyon szeretem. A tanulás nem megy könnyen, de türelmes vagyok. Amióta megvan a kisszótár nem használok más szótárat, mert ez nekem bőven elegendő a jelenlegi tudásomhoz. Szeretem, hogy sok egyszerű könnyen elemezhető és érthető példamondat van benne. Nagyon hasznosnak találom a magyar nyelvű értelmezést, mert sokkal érthetőbb és részletesebb, mint általában a szótárakban és csak a leggyakrabban használt helyzetek jelennek meg benne. Nekem mindig elrettentő volt amikor több oldalon ismertették a szó ezerféle jelentését és tudtam úgy sem tudom megjegyezni soha és azt sem tudtam melyik a fontos a mindennapi használatban. A Te szótáradban tisztán és világosan látom azt is, a példamondatokban, hogy hogyan változik a szó helyzete a mondatban és milyen szavak vagy előljárók, hogyan módosítják. Ebben a szótárban nem veszek el az információkban és ha újra meg újra visszatérek egy szóhoz előbb-utóbb biztos alaptudásom lesz. Velem nem tett csodákat ez a szótár sem, nem tanultam meg egyik napról a másikra helyesen angolul, de segítségével látom hogy jó úton haladok, napról napra egy kicsivel többet tudok és vannak kisebb-nagyobb sikerélményeim a mindennapi használatban. Három könyv van, amelyeket mindennap használok a tanuláshoz a Te kisszótárad az egyik. Szeretném majd megvenni a nagyobbik szótáradat is... Ja, és még nagyon örülök a szótár végén a magyar kifejezéseknek, mert így sokkal könnyebb önállóan angol mondatokat alkotni. Üdvözlettel és köszönettel: Erika

Erika - ...ka.57@citromail.hu

Az értelmező szótár a tanuláshoz jól használható. A szavak magyarázata sokat segít a napi alkalmazásuk során. A szókártyák a nyelvtudást fejlesztik.

Dr. M. Károly - Debrecen - ...ly40@gmail.com

» További 69 tanulói tapasztalat a szótáraimról »

Szeretnél jól beszélni angolul?
Szeretnéd helyesen használni az angol szavakat?
Akkor nem mindegy milyen szótárt használsz.

Miért? A szokásos angol szótárak úgynevezett fordító szótárak, vagyis az angol szóhoz csak a magyar megfelelőit adják meg, de nem magyarázzák meg annak jelentését. Ezzel szemben az értelmező szótár a legtöbb esetben megmagyarázza a szó jelentését vagy jelentéseit.

Gondold el, milyen rossz érzés, amikor ki akarsz valamit angolul fejezni, de félreértenek, mert nem pontosan használsz egy szót.
Ez olyankor fordulhat elő, ha egy angol szóhoz csak egy magyar szót tanul meg valaki, mint "jelentést", de ennek a magyar szónak a jelentése csak nagyjából hasonlít az angolra. A megoldás egyszerű:

Használj értelmező szótárt!

Csordás Norbert: Angol-magyar értelmező szótár

Egyedülálló angol-magyar értelmező szótár, amely elmagyarázza a szavakat.

Az Angol-magyar értelmező szótár:

 • meghatározza a szavak jelentését, hogy valóban megértse és jól is tudja használni a szavakat
 • példamondatokat ad, és a példamondatok magyar fordítását is megadja, ami nélkül egy kezdő nem is tudna haladni a tanulásban
 • nem csak a kezdőknek praktikus a szótár, ez haladók számára is kifejezetten hasznos és nyelviskolák által is ajánlott
 • nem tartalmaz ritkán használt szavakat, hogy ne kelljen feleslegesen keresgélnie a ritkán használt szavak között, végül is nem szépirodalmi műveket szeretne fordítani vagy az angol királynővel társalogni
 • megadja a szavak eredetét, hogy még mélyebb megértést adjon a szóról
 • tartalmazza a legyakoribb 5000 szót, amivel már választékosan is tud beszélni és szinte mindent el tud olvasni, meg tud érteni
 • 635 oldalon több mint 8500 szócikket tartalmaz
 • több ezer szóhoz kettő vagy több jelentés is megad, hogy a szót és használatát pontosan megérthesse, és azt jól használhassa

Alig ismerek a piacon ehhez csak távolról is hasonlító szótárt.
Büszke vagyok arra, hogy a magántanárok és egyes nyelviskolák is kedvelik a szótáram.

Hatásában, jelentőségében, eredményességben nem lehet összehasonlítani a kiadványaimat, mivel ezek kiegészítik, ill. kölcsönösen növelik egymás hatékonyságát, azonban a szótár mégis kiemelkedő. Egyébként ez az én kedvencem is, erre vagyok a legbüszkébb.
A nyelvkönyveim és más az angol nyelvtudást segítő kiadványaim esetében nagy előnyt jelent az online kiadás, ez a szótáram estében érvényesül leginkább. Miért?

Minden egyes szó és minden angol nyelvű példamondat egy kattintással meghallgatható.

Megéri ez? Mi a kockázat?

A nyomtatott szótáramat évtizedekig fogja használni, talán még az unokáihoz is eljutnak! Ez az online kiadásra is vonatkozik. Tudom, hogy ez a befektetés a tudásba, az angol nyelv megértésébe és helyes használatába sokszorosan megtérül!
(Természetesen a 100%-os Elégdettségi és Pénzvisszafizetési Garancia erre a kiadványomra is érvényes már évek óta!)

Kedvenc idézeteim közül kettő:

“Ahhoz, hogy valamit jól megtanulj, néha kockáztatni is kell!”

Lois Lowry - bestseller könyvek írója, többszörös irodalmi díj nyertes

“Intelligens faj vagyunk, és ha értelmün­ket megfelelően használjuk, az örömöt okoz. Ilyen vonatkozásban az agyunk olyan, mint az izmok. Ha jól gondolkozunk, jól érezzük ma­gunkat. A megértés a gyönyör egyik formája.”

Carl Sagan - bestseller író, csillagász, világhírű tudományos előadó

Remélem, hogy Önnek is segíthetek az online szótárammal!

Üdvözlettel, Csordás Norbert

Kérlek, fogadd el ezt az ajándékot (extra kedvezményt)!
Ez az alábbi kedvezményeken felül jár!
Kattints most ide! » Kupon kedvezmény

Válaszd ki a Neked leginkább megfelelőt!

1 év2 év5 év15 év
Online Értelmező szótár:
7006 Ft8362 Ft11300 Ft28250 Ft
-32%-36%-46%-66%
-2242 Ft-3010 Ft-5198 Ft-18645 Ft
4764 Ft5352 Ft6102 Ft9605 Ft
Ezt választom:
1 év2 év5 év15 év
Online Nyelvkönyv:
8494 Ft10138 Ft13700 Ft34250 Ft
-40%-42%-50%-71%
5096 Ft5880 Ft6850 Ft9933 Ft
Online Kiejtés tanfolyam:
3906 Ft4662 Ft6300 Ft15750 Ft
-100%-100%-100%-100%
0 Ft0 Ft0 Ft0 Ft
Online Értelmező szótár:
7006 Ft8362 Ft11300 Ft28250 Ft
-39%-41%-50%-71%
4274 Ft4934 Ft5650 Ft8193 Ft
Összesen:
19406 Ft23162 Ft31300 Ft78250 Ft
-52%-53%-60%-77%
-10036 Ft-12348 Ft-18800 Ft-60124 Ft
9370 Ft10814 Ft12500 Ft18126 Ft
Ezt választom:

Az árak tartalmazzák az Áfá-t!

Ügyfélszolgálat:

2011. óta készségesen segítjük a kedves tanulókat.

hétköznap 14:00-20:00 a
06 70 / 776 2134 számon

2011. júliusa óta folyamatosan a kedves tanulók rendelkezésére áll az ügyfélszolgálat. Büszke vagyok a lányok, hölgyek munkájára. Nélkülük nem lett volna lehetséges több mint 100.000 termék becsomagolása és elküldése. Mivel majdnem minden rendelőt felhívunk, ezért sok, több mint 25.000 hívást kezdeményeztek és fogadtak az ügyfélszolgálaton.
Önnek is igyekszünk segíteni, ha kérdése lenne! Amikor azonnal nem tudjuk felvenni, akkor a lehető leghamarabb, de 24 órán belül visszahívjuk. Néha még hétvégén és ünnapnapokon is!

A megrendelés után emailben fog megérkezni Önhöz a belépéshez és használathoz szükséges minden információ.
Ha esetleg véletlenül nem sikerülne a kártyás fizetés, akkor sincs gond, mert felhívjuk Önt vagy emailben kapcsolatba lépünk Önnel és ezt is segítünk megoldani.

Garancia:

(Természetesen a törvény szerinti 100%-os pénzvisszafizetési garanciát biztosítom, de én 14 nap helyett 365 napon belüli visszaküldést is elfogadok!)

Személyes adatok
E-mail cím: *
E-mail újra: *
Telefonszám: *
Számlázási adatok
Név: *
Ország: *
Irsz., város: *
Utca, házszám: *
Céges vásárlás esetén, kérünk add meg a vállalkozás adószámát!
Adószám:
A megrendeléssel kapcsolatos kéréseidet itt jelezheted.
Megjegyzés:
A jelenleg itt elérhető érvényes kupon kedvezményért kattints ide.
Kuponkód:
Elfogadom az Adatvédelmi szabályzatot. Betartjuk a törvényeket, ez ezért szükséges.
365 napos Pénzvisszafizetési Garancia! Nem kockáztatsz semmit!
Kérlek kattints az alábbi gombra most!

Szeretném az online szolgáltatás(oka)t a legnagyobb elérhető kedvezménnyel:
Csatlakozz a több tízezer elégedett tanuló köréhez!
Garantáljuk, hogy ha nem lennél elégedett, a lehető leggyorsabban (néhány munkanapon belül) megoldjuk!

„Hogyan mondjuk angolul?” ingyenes angol nyelvleckék

Megújult a sok éve népszerű leckesorozat. Mostantól a kiejtés is meghallgatható!

Nagyon egyszerű, rövid, jól érthető és hallható nyelvleckék emailben. 107 darab.

Kinek ajánlott? Kezdőknek, újrakezdőknek és elakadt középhaladóknak.

Egyszerű elkezdeni és végigcsinálni. Hová küldhetem a leckéket?

Elfogadom az Adatvédelmi szabályzatot és hozzájárulok a reklámlevelekhez. Két kattintással bármikor leiratkozhat.

Miben segíthetünk? Hívjon minket:

06 70 / 776 2134

Kérjen visszahívást:

Az Ön neve:
Az Ön telefonszáma:

AJÁNDÉK NYELVLECKÉK (107 DB)

Nem kérünk semmit, csak hogy adhassunk.
Bármikor lemondhatja, de ha tetszik ajánlhatja is!
Ön is úgy került ide, hogy ezt valaki ajánlotta.

Elfogadom az Adatvédelmi szabályzatot és hozzájárulok a reklámlevelekhez.