Mi köze a pénznek a nyelvtudáshoz? (Tanulságos!)

Kedves Tanuló!

Majdnem mindenki egyetért azzal, hogy az egyén jövedelme és egy terület gazdasági ereje, azaz hogy mennyi pénze van, összefügg az elvégzett munka ill. az előállított dolgok értékével. 
Egyszerűen megfogalmazva, aki értékesebb dolgot hoz létre a munkáltatója vagy az üzletfele számára, az valószínűleg több pénzt kap érte cserébe. Sok a kivétel, de általában így van.

A kommunizmus szószólói elfogadtatták azt a gondolatot, hogy a kőműves segéd és a mérnök munkája és eredménye egyformán értékes. Ezt mondták: “Mindenki képességei szerint, mindenkinek szükségletei szerint.” De ez egy hazugság. Sokan még mindig így gondolkodnak.

A takarító munkája nagyon fontos, szükség van rá, nélkülözhetetlen, és jó lenne, ha tisztességesen meg tudna élni 8 nyolc óra kemény és tisztességes munkából.
A takarító cég vezetője, aki hozzáértő módon irányít egy céget, munkát adva másoknak, miközben a tisztítási módszerek és berendezések szakértője, aki modern, környezetbarát vegyszereket és gépeket vásárol, és aki nagy személyes kockázatot vállal a cége fejlesztésekor, úgy tűnik, hogy értékesebb dolgot teremt.
Miért értékesebb egy szakértő cégvezető eredménye, mint a munkásé?
Azért, mert ő több ember életére van nagyobb mértékben jó hatással, ha jól végzi a dolgát.

Tudom, hogy az “értékkülönbség” ténnyel nehéz szembenézni, mivel az ember hajlamos önmagát értéktelennek látni (azért, mert ezt már korábban sokszor elhitették vele). Azonban szeretem tisztázni, hogy – véleményem szerint – minden emberi élet, az ember, mindenki egyformán és végtelenül értékes. Azonban az ember által létrehozott eredmény nem az! Vannak, akik mások számára, a közösség számára értékesebb eredményt hoznak létre.
Egy orvos, aki életeket ment, értékesebb eredményt teremt, mint a sarki fagyis. Sajnos a létrehozott érték túl gyakran nincs összefüggésben a jövedelemmel, de általánosságban igaz, hogy a létrehozott érték megemelheti a jövedelmet.

Az “értékesebb eredmény – nagyobb jövedelem” összefüggés igaz területekre, országokra is. Németország gazdagságának egyik fő oka az előállított nagy értékű, nagy hozzáértést igénylő járművek, gépek, ipari berendezések, amelyet a világ minden részére szállítanak. (Az egy másik kérdés, hogy ezek egy részét az olcsó munkaerővel például hazánkban gyártatják.)

De mi köze ehhez az angol nyelv ismeretének?

Az értékesebb eredmény létrehozásához új ismeretekre van szükség. Innovációra! 
Mi az, hogy innováció? Az új, a hatékonyabb (olcsóbb, gazdaságosabb, gyorsabb, energiatakarékosabb, környezetbarátabb, humánusabb) megoldások létrehozását és bevezetését innovációnak nevezzük.
Angolul innovation. Az angol szó a latin innovatio (változtatás, újítás) szóból ered, ami a latin novo (újít), novus (új) szóból származik, egy ősi nyelv szavából: navah (új, “mostani”) és a nu (most) szavakból jön. Tehát ,újítás és új dolgok bevezetése, a fejlettebbé válás a lényeg.

Aki nem ismeri, aki nem tudja megismerni az új, fejlett módszereket, ismereteket, az lemarad. Ez sajnos így van. 
Azok az országok, ahol általános a második nyelv, a világnyelv ismerete, pontosabban az angol nyelvismeret (Hollandia, Dánia, Norvégia, Svédország, Finnország, Tajvan, Japán, Szingapúr, Németország, Ausztria, Svájc, stb), sokkal jobb gazdasági eredményeket érnek el. Az átlag életszínvonal jelentősen magasabb.
(Természetesen, a jobb egyéni és országos gazdasági helyzetet sok más tényező is alakítja, azonban egyértelmű hogy az angol nyelvtudás és az ezzel szoros összefüggésben lévő innováció egyike a legfontosabbaknak.)

Az eredményesebb angol nyelvtanulásban szeretnénk segíteni Csordás Norbert régen bevált, már bizonyított különleges tanulói szótárával. Érdemes erről tájékozódni! (És kihasználni az időszakos árengedményt, ami a meglévő kedvezményhez hozzáadódó további NAGY kedvezményt jelent!) Érdemes kihasználni! 
Tovább:
https://www.vilagnyelv.hu/angol-magyar-ertelmezo-kisszotar?kupon=HKAG3XK

Remélem, hogy elősegíthetjük a nyelvtanulás hatékonyságának növelését ezzel a kivételes kiadvánnyal és a jelentős árengedménnyel!

Vilagnyelv.hu Csapat, a Csordás-féle angol nyelvkönyvek, szótárak és oktatási anyagok forgalmazója