Tartalom:
Mágikus szavak és a jelentésük:
Az Ön előnyei még 3,5 napig érhetőek el:
Itt…
Tovább… 

Kedves Tanuló!

A szavak és jelek szinte mágikusan működnek. Amikor meglátunk egy jelet, felidézi a tudatunkban a jelentését, ha ismerjük.
Ennek az üzenetnek a címébe tettem egy japán jelet, ami az jelenti, hogy levágott ár, azaz nagy- kedvezmény. Így a jel már érhető!
Amikor nem ismerjük a jelet (szót), vagy nem illik bele a szövegbe az általunk ismert jelentése, akkor nem értjük a szöveget. Minél több ilyen szóval találkozunk, annál zűrzavarosabbá, érhetetlenebbé válik a szöveg. Elsősorban ebből erednek a kommunikáció nehézségei.
Ez a hallott dolgokra is igaz.

Aki nem ismer egy jelzőtáblát (a rajta lévő jelet vagy feliratot), az nem tudja, hogy mit kell tenni. Ebből igen nagy baj lehet.
Az anyanyelvi és az idegen nyelvű kommunikáció is bajt okozhat, ha nem, vagy nem elég jól értjük egymást.

Megértés? Hogyan lehet a leghatékonyabban (kis erőfeszítéssel, gyorsan és viszonylag nagy eredménnyel) megtanulni a létfontosságú szavakat?

A gyakorlatban…

  1. Meg kell bizonyosodnuk arról, hogy a leggyakrabban használt szavakat értjük, ill. jól, helyesen  értjük.
  2. Ha nem pontos a megértésünk, akkor meg kell ismerni a megfelelő jelentést.
  3. Gyakorolni érdemes a szót, hogy aktív (kommunikációs) nyelvtudássá váljon, hogy a használata magától jöjjön.
  4. A gyakorlást egyszerű, előre elkészített példamondatokon keresztül érdemes végezni. Miért?

A példamondatoknak a hétköznapi, a gyakran használt nyelvből kell származnia, mert ez még tovább fejleszti a beszédkészséget és ismeretet.
Ennek eredménye az, hogy amikor élő szóban szeretnénk kifejezni a gondolatainkat vagy éppen hozzánk beszélnek, akkor minden simán és könnyedén fog majd menni. 

Fontos tudni.

Fontos tudni, hogy ez megelőzi a élőbeszéd élesben gyakorlását. Ez az a kihagyott lépés, ami miatt nehezen indul az élő beszéd élesben történő gyakorlása. Az élő beszéd kimondását és megértését a hétköznapi életben gyakran használt mondatokban kell gyakorolni. Ezeket összegyűjtöttük! 

A most megjelent online kiadás sokkal-sokkal praktikusabb, mivel bárhol és bármikor pár gomb megnyomásával működik. A régi (1945 előtti) bevált módszer alapján ez pont úgy lett kifejlesztve, és évek óta eredményesen tesztelve (már igen sokan használják).

A teljes (érdekes) tájékoztató: [Az Ön elsőbbségi előnyei:]
Tovább… 

Bízunk benne, hogy nem csak Önnek, de kedves családjának is nagy hasznára válik a könnyed angol nyelvű kommunikációt!