Titok hogyan lesz magabiztos aktív nyelvtudásod rekord sebességgel?
Már nem!

Gördülékeny, helyes nyelvhasználat az Angol aktív nyelvtudás szókártyákkal, hogy ne válj nevetségessé!

Vége az unalmas magolásnak! Ez nem egy hagyományos szókártya az egyik oldalon egy szóval, a másikon az "odaillő" magyar szóval! Nem, ez jóval több, sokkal több!

A legtöbben egyetértenek abban, hogy az aktív nyelvtudás az életben használható nyelvtudás. Ha beszélni és érteni szeretnél, akkor aktív nyelvtudásra van szükséged, ha műfordító vagy akkor talán nem.
Sokféle előnnyel jár, ha jól tudnál angolul beszélni. Mindenki fel tud sorolni jó néhányat.
Ezek közül neked melyik a legfontosabb?

Sokan tartanak az angol beszédtől, nehezen mernek megszólalni, főleg ha már megtapasztalták a kellemetlenséget, amikor nem értik meg, vagy kínosan sokat kell magyarázni egyszerű gondolatokat. Ez talán már veled is előfordult.

Mi az oka ennek a kellemetlenségnek?

Az élő beszéd gyakorlása előtti öt akadályt kell kikerülni! Melyek ezek?

 • Bizonytalanság a helyes kiejtésben.
  Senki sem szeretne nevetséges és érthetetlen dolgokat mondani. A kiejtési jelek begyakorlása egyszerű, de ezt már nem tanítják!
 • Kétségek a szavak odaillő jelentéséről.
  A magyarral ellentétben az angol szavaknak gyakran sokkal több jelentése van, ami csak a beszédhelyzetből derül ki. Angol szavak és a hozzáillő sok magyar megfelelő bemagolása értelmetlen (pedig így tanítják), mivel ebből nem derül ki, hogy egy adott mondatban melyik jelentést használják.
 • Zavarodottság az élő nyelv gyakori kifejezései miatt.
  Ha az iskolában tanult nyelvet ("Hunglish-t" = "magyangolt") próbálod használni, megérteni, az csak ritkán fog menni. Ha nem a valódi élő nyelv mondataiban használod a tanult nyelvtant és szavakat, akkor nagyon nehéz olyasmit kimondani, amit korábban még sosem hallottál, olvastál vagy mondtál. Csak akkor tudnál kapásból kifejezni, kimondani egy korábban sosem használt gondolatot, ha már eleve gördülékenyen tudsz beszélni.
 • Kételkedés a gondolatot kifejező egyszerű mondat helyességéről.
  Gyakori mondatok, az úgynevezett mondatsémák nincsenek begyakorolva. A közhiedelemmel ellentétben nem szavakat kell gyakorolni, hanem egyszerű gondolatokat jelentő rövid mondatokat. Ennek eredménye az, hogy szinte magától kicserélődnek például a jön helyett a megy, az autó helyett a busz szavak.
 • Belefáradás a magolásba.
  Szavakat és különféle jelentéseiket ismételni, memorizálni, magolni ÉRTELMETLENSÉG. Ehhez kivételes türelemre és kitartásra lenne szükség.
  A gyakorlásnak az életben használható eredményt kell hoznia, ezért magolás helyett ismétlést kell alkalmazni. Az egyszerű mondatsémák ismétlésével, azok a gondolkodásod részévé válnak. Azt mondják, hogy aki angolul álmodik, az már tud angolul. Ez vagy igaz vagy nem, de az biztos, hogy egy idő után a társalgási helyzetben már gondolkodás nélkül, magától fog jönni a pont odaillő beszéd.

A felsoroltakra van szükség az előbeszéd könnyed gyakorlása előtt!

A fenti problémák megoldása előtt ezek a gátak erősen hátráltatni fognak abban, hogy megszólalj, hogy többet társalogj, amivel aktívvá tehetnéd a nyelvtudásodat!
Ha a nyelvtudás aktivizálása azzal, hogy "többet kellene beszélnem" egyszerűen megoldódna, akkor a legtöbben nem húzódnának vissza a társalgási helyzetektől!

Tedd pofon egyszerűvé a beszélt nyelv használatát önmagad számára a fenti pontok megoldásával!

Tanulók tapasztalatai

Kedves Norbert! Az Angol aktív nyelvtudást, a szókártyákat 4-ik osztályos unokám eltulajdonította, és évfolyam társaival használták. A 2 tannyelvű isklába járt és kitünőre végzett, most a Corvinus egyetemen tanul. A Csordás Norbert Nyelvkönyveket, szótárakat a legjobbakként emlegeti. Én nagy szeretettel olvastam a kiejtéssel együtt hallható angol szövegeket, amit el is mentettem. Hálásan köszönök minden anyagot amit tőled kaptunk.

F. Etelka - Budapest - ...ka69@gmail.com

Kedves Norbert! Csak a legnagyobb elismeréssel szólhatok a tanulókártyákról. Már több ismerősömnek ajánlottam.

Dr. Sz. Géza - Gödöllő - ...song@gmail.com

Kedves Csordás Norbert! Először is: GRATULÁLOK a szókártyák összeállításához, remek munkát végzett! Sok éve tanulom már az angol nyelvet, most érzem először, hogy szépen haladok az angol nyelv felépítésének megértésében. Nagyon sokat segít a korábban megvásárolt nyelvkönyv, a szótár, de ezek a kártyák még azokat is felülmúlják. Ami nagyon fontos, hogy a MINDENNAPI beszéd, a hétköznapi, nagyon gyakran előforduló mondatokat sikerül - a lemez segítségével is - egészen elfogadható kiejtéssel kimondanom, röviden: Már angolul beszélek!!! Ezer KÖSZÖNET Önnek!!!

P. Rozália - Hódmezővásárhely - ...aug9@gmail.com

Kedves Tanár Úr! Igen, megrendeltem Öntől az aktív szókártyákat 1-200-ig. Számomra rendkívül nagy segítség, mert az egyszerű mondatokat, így könnyebben meg tudom tanulni. Különösen örülök a hanganyagnak, amelyben választható az amerikai és a brit angol kiejtés. Egyetértek abban, hogy először is az egyszerű mondatokat kell megtanulni tökéletesen. Lassan haladok, de nagyon élvezem a szókártyák tanulását, nem kell bizonytalankodni a saját mondatok alkotásában. Ön egy nagyon lelkiismeretes ember, aki becsülettel dolgozik azon, hogy minél több embert taníthasson. Nagyon köszönöm Önnek minden fáradozását.

H. Jánosné - Cegléd - ...azis@gmail.com

Tisztelt Tanár Úr! Nagyon jónak tartom a szókártyákat is, mint az összes eddig megjelent és birtokomban lévő könyvét, szótárait. Minden nap foglalkozom az angol nyelvvel, ilyen fantasztikus tananyaggal még nem találkoztam, egyszerűen elő kell vennem! Rendkivüli anyag, olyan mondatokat tanulok meg a szókártyákból, amelyeket a mindennapi beszédben tudok alkalmazni. Ön egy fantasztikus, kreatív egyéniség! Köszönöm.

J. Lászlóné - Keszthely - ...istvan@t-online.hu

Már többször elkezdtem az angolt, de valahogy a kedvem szegte, hogy nem tudok benne elég önálló lenni, önállóan tanulni. Ez az anyag nagyon jó a kezdőknek is, mivel segít az eligazodásban és önállóan is nagyon jól tanulható. Tényleg logikus a felépítése és jól gyakoroltatja a kiejtést. Gyorsan képessé váltam önálló mondatok megalkotására. Köszönöm.

P. Aranka - Káloz - ...aranka@gmail.com

Középfokú nyelvvizsgára készülök, bár az 1-200 kártya szókészlete ismerős számomra, nagyon hasznosnak tartom a példamondatok alkalmazását. Az még jobb, hogy a magyar jelentés a hátoldalon van, segít a gondolkodásban, ha nem mechanikusan akar tanulni valaki. Örömmel várom a következő kártyákat.

K. Istvánné - Dunakeszi - ...ndelo@gmail.com

» További 44 tanulói tapasztalat a szókártyákról »

Bátran mondhatom, hogy ezek a szókártyák különlegesek, mivel ezek tartalmaznak...

Miben különböznek az Angol aktív nyelvtudás szókártyák más...

 • A valós életben használt leggyakoribb szavakat tartalmazzák a szókártyák.
  Ez használható nyelvtudást nyújt. Itt nem tanulsz állatneveket, zöldségneveket, hanem olyan igéket, mellékneveket, határozókat, amiket állandóan használnak! Nem kell időt pazarolnod ritkán használt szavak tanulására. Megnő a tanulás hatékonysága.
 • Amikor szükséges, a szókártya nem csak egy magyar szó angol jelentését, illetve nem csak egy angol szó magyar jelentését tartalmazza.
  Ezzel elkerülheted, hogy majd a különféle beszédhelyzetekben csak egy jelentést ismerve félreértsd a hallottakat illetve, hogy ne tudd magad kifejezni. Ezzel jelentősen növekszik az aktív szókincsed.
 • Sok példamondatot, illetve mondatsémát tartalmaz egy-egy kártya. Átlagosan 20 példamondatot!
  Ezzel a különféle jelentéseket helyesen lehet megtanulni és a gyakorlati használatot begyakorolni. Egy szó gyakorlásánál nem csak egy szót gyakorolsz be, hanem tucatnyi mondatot, ami aztán könnyedén felbukkan majd az elmédben. Így robbanásszerűen gyarapszik az aktív tudásod.
 • Az angol példamondatok fordítása ott van a másik oldalon, ami elengedhetelen a kezdők számára és gyakran szükséges az újrakezdőknek.
  A sok példamondat miatt 20-szor ennyi hagyományos kártyára lenne szükség.
  Ez a különleges kártyacsomag az egyszerű áttekinthetőség érdekében azonos sorrendben tartalmazza a két oldalon a példamondatokat. A példamondatok meg vannak számozva, tehát nem kell keresgélni odaillő mondatot, egyszerűen rátalál a szemed. Ez kényelmessé teszi az olvasást és az ismétlést.
 • A példamondatok a valódi, beszélt nyelvből származnak.
  Ezek a leggyakoribb mondatok. Ennek igen nagy a jelentősége, fontosságát nem is kell tovább hangsúlyozni.
 • Az egyes szavakhoz tartozó mondatsémák gyakran ismétlődnek, amely elmélyíti tudást és a gördülékeny beszéd alapja.
 • Elfér egy női táskában vagy zsebben is. Könnyen magaddal viheted, spórolj időt, tanulj sorbanállás közben vagy a dugóban, buszozás, séta vagy akár unalmas munka közben.
 • Kártyák meg vannak számozva. Ezeket először érdemes sorrendben tanulni. A sorrend a szavak gyakorisága szerint megy, azért érdemes az elejétől, a leggyakoribb szavaktól tanulni. Ezekből a szavakból állnak az élő nyelvben gyakori példamondatok is. Ez intenzívvé teszi a tanulást, mivel amit tanulsz, azt azonnal gyakorlod is!

Kinek NEM valóak az Angol aktív nyelvtudás szókártyák?

 • Akik csak nyelvvizsgázni szeretnének, de sosem akarják használni a nyelvet.
 • A teljesen kezdők vegyék meg az Angol Nyelvkönyvet és a Kiejtési tanfolyamot CD-n is nagy kedvezménnyel, mivel egy minimális nyelvtani tudásra szükség van a gyors és egyszerű használathoz.

Mit adhatnak az Angol aktív nyelvtudás szókártyák?

 • Nem lesznek bizonytalanságaid a kiejtés területén.
  Elkerülheted a nevetséges, kínos helyzeteket, ahol butának tűnhetsz.
 • Nem fogod félreérteni, nem fogsz elveszni, az angol szavak sok jelentésének dzsungelében. Tudni fogod az odaillő jelentést vagy már könnyedén megtalálni egy jó értelmező szótárban.
 • Az élő nyelvet tanulod, ezért amikor hallod, nem leszel zavarodott.
  Az élő nyelv 100 illetve 200 (később 500) szavát a leggyakrabban használt hétköznapi angol mondatokban érdemes tanulni. Nem valamiféle csak nyelviskolákban használt
  ("Hunglish" = "magyangol") nyelvet.
 • Nem merülnek fel kétségeid egyszerű mondatok helyességéről.
  A gyakori mondatsémák, a gyakran előforduló egyszerű gondolatokat jelentő rövid mondatok a sajátodévá válnak. Ezeken nem kell gondolkodnod.
 • Elkerülöd majd a fáradságos, felesleges és értelmetlen magolást.
  Csak ismételd el a megértett szót és a hozzá tartozó sok példamondatot. Ebből nem kell majd felelned, ezt nem kell memorizálni, csak ismételni.

Kérd most a legnagyobb kedvezménnyel!

Kattints ide és
Rendeld meg most!

Hol lehet ezzel a módszerrel tanulni, aktiválni a nyelvtudást?

Nincs olyan tanár, aki ezt Magyarországon tanítja. Ezt csak itt tanulhatod meg.
Ez egy forradalmian új angol oktató anyag, ami a régi bevált, világszerte használt módszer magyar nyelvre és magyar anyanyelvűekre fejlesztett és tesztelt változata.
(Nem kitalált mondatokat tanulsz, mint a legtöbb magyar angol tanárnál, hanem olyan mondatokat, amit tényleg mondanak.)

Mit tanít az Angol aktív nyelvtudás szókártyák 1-500?

Az aktívan használt leggyakoribb 500 szót tanítja meg, és főleg ebből állnak a példamondatok is. Minden csomagban legalább 5000, így összesen 10000 mondat található, ami egy nyelvkönyvnek megfelelő mennyiség. Ezen keresztül a valódi nyelvet tanulhatod meg!

FIGYELEM! HATALMAS MEGLEPETÉS!

Az Angol aktív nyelvtudás szókártyákkal önmagukban el tudod érni, hogy aktívvá válhasson a nyelvtudásod...

De ehhez hanganyag is van!

A CD-k minden szókártyához most a bevezető akcióban akár 52% kedvezménnyel járnak! Nem is csak egy hang van a CD-ken, hanem négy. Három amerikai és egy angol, illetve férfi és női hang is hallható!

Akik sosem tudtak megszólalni, azok is elkezdhetnek beszélni!

Használd ki az első kiadáshoz járó, különlegesen nagy, 52%-os kedvezményt amíg el nem fogy!

Érdekes adat:

Gondold meg, hogy mennyi pénzt spórolsz, amikor egy fél nyelvóra árán megszerezheted. És így nem Hunglish-t, magyangolt (gagyangolt) tanulsz, hanem valódi beszélt nyelvet!

Szerezd meg most!

Kérlek, fogadd el ezt az ajándékot (extra kedvezményt)!
Ez az alábbi kedvezményeken felül jár!
Kattints most ide! » Kupon kedvezmény

Válaszd ki a Neked leginkább megfelelőt!

Szókártya 1-2-3-4-5. (1-től 500-ig):
16000 Ft-25% =12000 Ft
Hanganyag (5 CD):
10500 Ft-52% =5040 Ft
Megtakarítás:9460 Ft
Összesen:17040 Ft
Ezt választom:
Szókártya 3-4-5. (201-től 500-ig):
9600 Ft-25% =7200 Ft
Hanganyag (3 CD):
6300 Ft-52% =3024 Ft
Megtakarítás:5676 Ft
Összesen:10224 Ft
Ezt választom:
Szókártya 1-2. (1-től 200-ig):
6400 Ft-20% =5120 Ft
Hanganyag (2 CD):
4200 Ft-50% =2100 Ft
Megtakarítás:3380 Ft
Összesen:7220 Ft
Ezt választom:
Szókártya 1. (1-től 100-ig):
3200 Ft0% =3200 Ft
Hanganyag (1 CD):
2100 Ft-40% =1260 Ft
Megtakarítás:840 Ft
Összesen:4460 Ft
Ezt választom:

Áfá-val és MOST ingyenes belföldi szállítással!
A külföldi szállítás kezdvező árú díja a mennyiségtől és a célországtól függ,
amiről a bankkártyás fizetés megkezdése előtt tájékoztatunk.

Ügyfélszolgálat:

2011. óta készségesen segítjük a kedves tanulókat.

hétköznap 14:00-20:00 a
06 70 / 776 2134 számon

A DPD futárszolgálat szállítja ki hétköznaponként a megrendelt kiadványokat a megadott szállítási címre, akár munkahelyi címre is. A megrendelés után másnap vagy harmadnap érkezik majd meg a csomag. Ha ettől eltérő szállítási időpontot szeretne (akár 4-8 hétre előre is), kérjük, írja be az oldal alján lévő megjegyzés rovatba!

Garancia:

(Természetesen a törvény szerinti 100%-os pénzvisszafizetési garanciát biztosítom, de én 14 nap helyett 365 napon belüli visszaküldést is elfogadok!)

Hány darab csomagot küldhetek?
Darabszám: *
Személyes adatok
Kérlek, töltsd ki az alábbiakat, hogy a csomag elküldése előtt kapcsolatba léphessek veled, ha szükséges! A csomag kiszállítását végző futár ezen a telefonszámon fog felhívni, hogy megbeszélje az átadás időpontját!
E-mail cím: *
E-mail újra: *
Telefonszám: *
Fizetési mód kiválasztása
Kérlek, válaszd ki a számodra megfelelő fizetési módot:
      1. Utánvétellel. A futárszolgálat munkatársának készpénzzel fizethetsz.
      2. Bankkártyával. Ez biztonságos és kényelmes. (Bankkártyával hogyan?)        
Fizetési mód: *
Szállítási cím
Név: *
Ország: *
Irsz., város: *
Utca, házszám: *
Számlázási adatok
Csak akkor töltsd ki, ha eltér a Szállítási címtől!
Név:
Ország:
Irsz., város:
Utca, házszám:
Céges vásárlás esetén, kérünk add meg a vállalkozás adószámát!
Adószám:
A szállítással kapcsolatos kéréseidet itt jelezheted.
Megjegyzés:
A jelenleg itt elérhető érvényes kupon kedvezményért kattints ide.
Kuponkód:
Elfogadom az Adatvédelmi szabályzatot. Betartjuk a törvényeket, ez ezért szükséges.
365 napos Pénzvisszafizetési Garancia! Nem kockáztatsz semmit!
Kérlek kattints az alábbi gombra most!

Kérem a csomagot kedvezménnyel:
Csatlakozz a több tízezer elégedett tanuló köréhez!
Garantáljuk, hogy ha nem lennél elégedett, a lehető leggyorsabban (néhány munkanapon belül) megoldjuk!

„Hogyan mondjuk angolul?” ingyenes angol nyelvleckék

Megújult a sok éve népszerű leckesorozat. Mostantól a kiejtés is meghallgatható!

Nagyon egyszerű, rövid, jól érthető és hallható nyelvleckék emailben. 107 darab.

Kinek ajánlott? Kezdőknek, újrakezdőknek és elakadt középhaladóknak.

Egyszerű elkezdeni és végigcsinálni. Hová küldhetem a leckéket?

Elfogadom az Adatvédelmi szabályzatot és hozzájárulok a reklámlevelekhez. Két kattintással bármikor leiratkozhat.

Miben segíthetünk? Hívjon minket:

06 70 / 776 2134

Kérjen visszahívást:

Az Ön neve:
Az Ön telefonszáma:

AJÁNDÉK NYELVLECKÉK (107 DB)

Nem kérünk semmit, csak hogy adhassunk.
Bármikor lemondhatja, de ha tetszik ajánlhatja is!
Ön is úgy került ide, hogy ezt valaki ajánlotta.

Elfogadom az Adatvédelmi szabályzatot és hozzájárulok a reklámlevelekhez.