Aki angolul tanul, az beszélgetni is szeretne. A legtöbben mégsem tudnak. Kínos helyzetek helyett könnyed beszélgetés...

A régi módszer újra elérhető. Ez feloldja az angolnyelvű társalgás gátlásait: Tudd meg, hogy miért nehéz sokaknak az angol beszéd...

Hogyan tanuld meg gyorsan a beszélt nyelvet, hogy könnyen kommunikálhass?

Megtudhatod a magabiztos beszéd titkát:

Be kell gyakorolnod a leggyakrabban használt szavakat, a hétköznapi életben legtöbbször használt mondatokban!
De hogyan?

A TITOK hogyan beszélhetsz könnyedén ANGOLUL!

Ahogy végigolvasod ezt az oldalt el fog tölteni az érzés, hogy ez az amire mindig is vágytál! Meg fogod tudni, hogy sokaknak miért megy nehezen az angol beszéd és az élő beszéd megértése. És tudni fogod azt, hogy te megtaláltad a megoldást és neked ezután ez már könnyedén fog menni...

A nyelvoktatásból hiányzó létfontosságú elem: Szavak használatának megfelelő begyakorlása. De hogyan?

Megtudhatod a magabiztos beszéd titkát: Be kell gyakorolnod a leggyakrabban használt szavakat, a hétköznapi életben legtöbbször használt mondatokban! A legrövidebb út az aktív nyelvtudáshoz...

Ez hiányzik a hagyományos oktatási rendszerből... Az első lépés az egyszerű nyelvtani szabályok és a helyes kiejtés megtanulása. Majd a helyes kiejtés, a magyartól eltérő hangok képzése. Ehhez jön a minimálisan szükséges szókincs megismertetése. De ezek után - sajnos -, sosem gyakoroltatják be a tanulókat a valódi nyelvhasználatra! Csak egyre több és több szót és egyre összetettebb nyelvtant tanítanak nekik. Ezeket hétköznapi beszédben és írásban csak ritkán használjunk.

Miért igyekszik elhallgatni a legtöbb nyelviskola a régi, a bevált módszert? A begyakorlás nélkül megtanult túl sok szó, túl sok nyelvtan, így passzív nyelvtudássá válik, ami valójában nem is nyelvtudás. A legtöbben azonnal otthagynák a nyelviskolákat, ha képessé válnának az egyszerű, de magabiztos beszédre és gyors megértésre.

Aki nem gyakorolta be a szavak és az egyszerű mondatok használatát a tanulmányai során, az hónapokig vagy évekig kínlódhat még a gyakori közlendők és kérések megfogalmazásával is. Miért? Mert nem szabad gondolkodni a mondanivalón, annak magától kell jönnie, úgy ahogy magyarul.

Hogyan lehet csapdába esni?

  • Az iskolákban, a nyelviskolákban nincs idő a gyakorlásra. Ez legtöbbször a házi feladat része.
  • A beszédcentrikus tanfolyamok egy fokkal jobbak, de messze vannak az ideálistól.
  • Hasznosak a cserediák programok, mivel rákényszerülnek a tanulók a nyelv használatára, begyakorlására.
  • Egy jó magántanár, ha sok-sok példamondatot mond és mondat a diákjával, akkor segít a legtöbbet. Léteznek ilyen magántanárok is. Egyszer hallottam egy tanárról, akinek minden megtanulandó szóhoz volt egy példamondat listája, hogy ne kelljen újra és újra kitalálnia a sok-sok példamondatot. Ez egy igazán praktikus megoldás. De nagyon nem mindegy, hogy mit és hogyan gyakorolnak be!

Hogyan kezdj el könnyedén beszélni és értsd meg a hétköznapi beszédet:
Nem arra kellene törekedni, hogy nyelvészeti szakkönyvet csinálj a fejedből vagy arra, hogy le tudj vizsgázni! Arra van szükség, hogy minél hamarabb meg tudj szólalni és elkezdj beszélni! És arra, hogy megértsd a beszélt nyelvet. Miért?
A beszéd és a megértés élvezhetővé teszi a nyelvtanulást és, így magabiztossá válsz a nyelvhasználatban.

Sosem lesz választékos és tökéletes az angolod, ha csak elméletben "tudod", hogy milyen is valóban beszélgetni.

  • Aki egyszerűen ki tudja fejezni magát, annak könnyű a szókincsét bővíteni.
  • Aki alapszinten már tud beszélni, az később a bonyolultabb nyelvtan begyakorlásával árnyaltabban is tud majd fogalmazni.

A leghasznosabb azoknak a szavaknak a gyakorlása lenne, amit a legtöbbször használnak. Ez a néhány száz szó adja a nyelv alapját. Ha megkérdezzük azokat, akik már több éve tanulnak angolul, akkor ezeknek a szavaknak általában ismerik a legfőbb egy-két jelentését. (Mégis nehezen megy a használatuk.)

Hiába tanulsz meg sok-sok szót és tanulod meg a tizenkét igeidőt kívülről, ha a leggyakoribb néhány száz szót nem tudod könnyedén használni a gyakran használt hétköznapi mondatokban? Miért?
A leggyakrabban használt szavakkal már majdnem mindent ki lehet fejezni, még ha néha körül is kell írni, hogy mire is gondolunk.
Ha ezeknek a szavaknak az ismeretére koncentrálnának a tanárok és diákok, akkor gyorsabban érhetnél el a "már tud beszélgetni" szintet.

Ha a leggyakrabban használt szavakat egy speciálisan összeválogatott, a beszédben gyakran használt példamondatokan gyakorolnák be, akkor robbanásszerűen javulna a nyelvTUDÁSA!
Nem is kell magyarázni, hogy miért. Ezt mindenki érti.

A 100 LEGGYAKORIBB SZÓ...

A leggyakoribb 100 szó szinte minden mondatban előfordul a beszélt és az írott nyelvben. Ha 100 szó egy részének használata és megértése bizonytalan, akkor elakad a beszéd, homályossá válik a megértés.
Ez bizonytalansággal jár, azaz érzésünk, hogy kicsit zűrzavarossá válik a kommunikáció. Azt gondolhatjuk, hogy "lehet, hogy rosszul értettem, nem tudom" vagy, hogy "remélem, hogy jól mondtam, mert nem akarok ebből kellemetlenséget".

Pontosan kellene ismerni a leggyakoribb szavakat, úgy, hogy azon sose keljen gondolkodni! Ne kelljen keresgélni, és ne legyen a használatban bizonytalanság, hanem magától jöjjön a kimondás, leírás és megértés. A magyar nyelv ezt az állapotot nagyszerűen kifejezi a "magától értetődő" szókapcsolattal.

Törekedj arra, hogy a 100 leggyakoribb szó megismerésével és gyakorlásával magától értetődővé váljon minden gyakori szó és megszűnjön a bizonytalanság érzése! Legyen a célod, az hogy "egyszerűen és magabiztosan tudok beszélgetni és levelezni".

AZ 5000 GYAKORI MONDAT...

Hogyan lehetséges, hogy akik angol nyelvterületen nulla nyelvtudással vállalnak munkát, azok közül sokan 1-2 év múlva már jól beszélnek és elboldogulnak a hétköznapi helyzetekben?

Ők nem szavakat tanulnak, nem nyelvtant és nem kiejtést, hanem rövid, de teljes mondatokat. Azokat, amit sokszor hallanak. Például, azt mondja a brigádvezető angolul, hogy "menjetek és kezdjétek az ásást". Amikor ezt többször hallja és megfigyeli a "tanuló", akkor hozzá kapcsolja a gondolatot, hogy "indulunk és kezdődik az ásás".
Pár hónappal később meglepődve tapasztalja, hogy gondolkodás nélkül angolul szól oda pár lengyel munkatársának, hogy "menjetek és kezdjétek az ásást". Tehát mások megértik és ő magabiztosságra tett szert a nyelvhasználatban.

Nem lenne sokkal egyszerűbb gyakorolni az 5000 gyakran használt mondatot, ahelyett, hogy évekig szenvednénk a hétköznapi dolgok kifejezésével?
Törekedj arra, hogy gondolkodás nélkül ki tudd fejezni a mondanivalódat. Ha ezt teszed, gondolkodás nélkül meg fogod érteni a hozzád beszélőket, úgy mint magyarul!

Miért egyedi a leggyakoribb 100 szó a gyakran használt 5000 mondatban begyakorolva? Mit tartalmaz a könyv?

  • Az "Angol 100" című könyvem tartalmazza a hétköznapi nyelvben leggyakrabban használt 100 szó pontos, érhető, könnyen megtanulható meghatározását.
  • A definíciókhoz számos angolnyelvű, a használatot bemutató példamondat társul, amelyek magyarnyelvű fordítása is ott olvasható.
  • A példamondatok magyarnyelvű fordítása önmagában is egy különleges megoldás, amit csak ritkán alkalmaznak, pedig enékül a kezdők, a kis szókinccsel rendelkezők nem értenék meg a példamondatokat.

Bár létezik néhány kis mértékben hasonló oktatási anyag, tudom, hogy a nyelvkönyvem különleges, azaz egyedülálló.

Egy komoly felfedezés után (régi módszer), amikor is rátaláltam egy speciális anyagra, elhatároztam, hogy ezt közzé kell tennem. És ez a könyv egy éveken át tartó tesztelés eredménye.

Félve adom ki ezt, mert tudom, hogy másolni fogják. Nem is bánnám, ha másolnák és általánosan ismerté válna, de tudom, hogy főleg megváltoztatva, elferdítve, saját néven fog megjelenni, ami csökkenti a hatékonyságát!

Kinek szól az "Angol 100", a 100 leggyakoribb angol szó és az 5000 gyakran használt mondat?

Kezdők és újrakezdők, azaz némi passzív nyelvtudással rendelkezők, sőt a nagy elméleti tudással bírok is használhatják, ha a beszéd és megértési képességüket fejleszteni kellene!

Ha ismered a Csordás féle Angol nyelvkönyvet, szótárakat vagy szókártyákat, akkor nem kell bemutatni, hogy miért is érdemes megszerezni és használni a Csordás féle "Angol 100" nyelvkönyvet.

FIGYELEM! Újdonság!

Az elmúlt években folyamatosan kaptam a kérdéseket, hogy "lesz folytatás?", "mikor lesz folytatás?"
Most megjelent a több éve keresett Angol 100 folytatása!

"Angol 200", a 101-200 leggyakoribb szó 3000, a beszélt nyelvben gyakran használt példamondatban

"Angol 300", a 201-300 leggyakoribb szó 3000, a beszélt nyelvben gyakran használt példamondatban

"Angol 400", a 301-400 leggyakoribb szó 3000, a beszélt nyelvben gyakran használt példamondatban

"Angol 500", a 401-500 leggyakoribb szó 3000, a beszélt nyelvben gyakran használt példamondatban

Ha csak ennyit tudsz, akkor már bátran mondhatod, tudok angolul! És persze az angol nyelvtudás és kommunikáció legtöbb előnyét is élvezheted!

Mennyit ér az angol nyelvtudás?

Nehéz százezrekben vagy milliókban kifejezni az angol nyelvtudás értékét.
A gyorsan repülő évek során sokszor megfigyeltem, hogy aki ismeri és használni is tudja az angol nyelvet, az milyen előnyökhöz juthat az életben. Ezek az előnyök csak ritkán következnek sorsfordító eseményekből. Például egy külföldi út, ahol fontos kapcsolatokat teremtett, ahova sosem utazott volna el, ha nem beszélne angolul. Vagy például egy állás megszerzése, ami új távlatokat nyitott a karrierjében és jelentősen megnövelte jövedelmét.
Az angol nyelvtudás előnye, haszna a hétköznapokban lehet csak annyi, hogy sokkal olcsóbban tudsz megszerezni egy a családod számára fontos dolgot, vagy megtudsz valamit, amivel tájékozottabbá válva könnyebbé teheted az életét.

A szókincs, amivel már elboldogulhatsz...

Most végre elérhető a teljes sorozat! Amíg az Angol 100 az alapok alapja, addig az Angol 200, Angol 300, Angol 400, Angol 500 és az Angol 600 biztosítja a szókincset, amellyel már bármely helyzetben elboldogulhatsz.

Kinek ajánlott?

Ez nem csak a kezdők számára hasznos, akik így megelőzhetik a passzív nyelvtudás kialakulását, hanem az újrakezdők számára is, hogy ezzel aktivizálják a passzív nyelvtudásukat!

FIGYELEM!

Az Angol 600 tartalmaz csúnya szavakat! Miért?

Az Angol 100-600 a köznyelvi, a hétköznapokban használt szavakat és használatukat tanítja meg az életben gyakran használt példamondatokon keresztül.
Ne legyünk álszentek, sajnos a káromkodás és trágár szavak beletartaznok a gyakran használt szavak csoportjába. Még a legtürelmesebb emberrel is megeshet, hogy kifakad belőle egy-két kéretlen szó. És sajnos nem kevesen vannak azok, akik ezeket gyakori kötőszóként, töltelékszóként használják.

Az Angol 600 korhatáros könyv, csak 16 éven felüliek kaphatják meg!
Sokan rendelik a könyvcsomagjaimat gyerekeknek, unokáknak.
Kérem, erre figyeljenek!

"Angol 600", a 501-600 leggyakoribb szó 3500, a beszélt nyelvben gyakran használt példamondatban

Valójában az Angol 600-at nem is lehet megvásárolni!
Ezt ingyen odaadom...

Az Angol 600-at azoknak adom ajándékba, akik megrendelik az Angol 500-at vagy egy olyan kedvezményes csomagot, ami tartalmazza az Angol 500-at.
Ha elfogadod ajándékként az Angol 600-at, akkor azt alább külön be kell jelölnöd!

Kérlek, fogadd el ezt az ajándékot (extra kedvezményt)!
Ez az alábbi kedvezményeken felül jár!
Kattints most ide! » Kupon kedvezmény

Válaszd ki a Neked leginkább megfelelőt!

Angol 100
Angol 100:
7300 Ft-40% =4400 Ft
Angol 100 hanganyag:
4200 Ft-20% =3360 Ft
Megtakarítás:3740 Ft
Összesen:7760 Ft
Ezt a csomagot választom:
Angol 100-200
Angol 100:
7300 Ft-50% =3650 Ft
Angol 100 hanganyag:
4200 Ft-40% =2520 Ft
Angol 200:
7300 Ft-50% =3650 Ft
Angol 200 hanganyag:
4200 Ft-40% =2520 Ft
Megtakarítás:10660 Ft
Összesen:12340 Ft
Ezt a csomagot választom:
Angol 200-300
Angol 200:
7300 Ft-55% =3285 Ft
Angol 200 hanganyag:
4200 Ft-45% =2310 Ft
Angol 300:
7300 Ft-55% =3285 Ft
Angol 300 hanganyag:
4200 Ft-45% =2310 Ft
Megtakarítás:11810 Ft
Összesen:11190 Ft
Ezt a csomagot választom:
Angol 200-500
Angol 200:
7300 Ft-60% =2920 Ft
Angol 200 hanganyag:
4200 Ft-70% =1260 Ft
Angol 300:
7300 Ft-60% =2920 Ft
Angol 300 hanganyag:
4200 Ft-70% =1260 Ft
Angol 400:
7300 Ft-60% =2920 Ft
Angol 400 hanganyag:
4200 Ft-70% =1260 Ft
Angol 500:
7300 Ft-60% =2920 Ft
Angol 500 hanganyag:
4200 Ft-70% =1260 Ft
Angol 600:
7300 Ft-100% =0 Ft
Angol 600 hanganyag:
4200 Ft-100% kedv. =0 Ft
Megtakarítás:40780 Ft
Összesen:16720 Ft
Kérem az ajándék Angol 600-at is:
Ezt a csomagot választom:
Angol 100-500
Angol 100:
7300 Ft-60% =2920 Ft
Angol 100 hanganyag:
4200 Ft-75% =1050 Ft
Angol 200:
7300 Ft-60% =2920 Ft
Angol 200 hanganyag:
4200 Ft-75% =1050 Ft
Angol 300:
7300 Ft-60% =2920 Ft
Angol 300 hanganyag:
4200 Ft-75% =1050 Ft
Angol 400:
7300 Ft-60% =2920 Ft
Angol 400 hanganyag:
4200 Ft-75% =1050 Ft
Angol 500:
7300 Ft-60% =2920 Ft
Angol 500 hanganyag:
4200 Ft-75% =1050 Ft
Angol 600:
7300 Ft-100% =0 Ft
Angol 600 hanganyag:
4200 Ft-100% =0 Ft
Megtakarítás:49150 Ft
Összesen:19850 Ft
Kérem az ajándék Angol 600-at is:
Ezt a csomagot választom:

Áfá-val és MOST ingyenes belföldi szállítással!
A külföldi szállítás kezdvező árú díja a mennyiségtől és a célországtól függ,
amiről a bankkártyás fizetés megkezdése előtt tájékoztatunk.

Ügyfélszolgálat:

2011. óta készségesen segítjük a kedves tanulókat.

hétköznap 14:00-20:00 a
06 70 / 776 2134 számon

A DPD futárszolgálat szállítja ki hétköznaponként a megrendelt kiadványokat a megadott szállítási címre, akár munkahelyi címre is. A megrendelés után másnap vagy harmadnap érkezik majd meg a csomag. Ha ettől eltérő szállítási időpontot szeretne (akár 4-8 hétre előre is), kérjük, írja be az oldal alján lévő megjegyzés rovatba!

Garancia:

(Természetesen a törvény szerinti 100%-os pénzvisszafizetési garanciát biztosítom, de én 14 nap helyett 365 napon belüli visszaküldést is elfogadok!)

Hány darab csomagot küldhetek?
Darabszám: *
Személyes adatok
Kérlek, töltsd ki az alábbiakat, hogy a csomag elküldése előtt kapcsolatba léphessek veled, ha szükséges! A csomag kiszállítását végző futár ezen a telefonszámon fog felhívni, hogy megbeszélje az átadás időpontját!
E-mail cím: *
E-mail újra: *
Telefonszám: *
Fizetési mód kiválasztása
Kérlek, válaszd ki a számodra megfelelő fizetési módot:
      1. Utánvétellel. A futárszolgálat munkatársának készpénzzel fizethetsz.
      2. Bankkártyával. Ez biztonságos és kényelmes. (Bankkártyával hogyan?)        
Fizetési mód: *
Szállítási cím
Név: *
Ország: *
Irsz., város: *
Utca, házszám: *
Számlázási adatok
Csak akkor töltsd ki, ha eltér a Szállítási címtől!
Név:
Ország:
Irsz., város:
Utca, házszám:
Céges vásárlás esetén, kérünk add meg a vállalkozás adószámát!
Adószám:
A szállítással kapcsolatos kéréseidet itt jelezheted.
Megjegyzés:
A jelenleg itt elérhető érvényes kupon kedvezményért kattints ide.
Kuponkód:
Elfogadom az Adatvédelmi szabályzatot. Betartjuk a törvényeket, ez ezért szükséges.
365 napos Pénzvisszafizetési Garancia! Nem kockáztatsz semmit!
Kérlek kattints az alábbi gombra most!

Kérem a csomagot kedvezménnyel:
Csatlakozz a több tízezer elégedett tanuló köréhez!
Garantáljuk, hogy ha nem lennél elégedett, a lehető leggyorsabban (néhány munkanapon belül) megoldjuk!

„Hogyan mondjuk angolul?” ingyenes angol nyelvleckék

Megújult a sok éve népszerű leckesorozat. Mostantól a kiejtés is meghallgatható!

Nagyon egyszerű, rövid, jól érthető és hallható nyelvleckék emailben. 107 darab.

Kinek ajánlott? Kezdőknek, újrakezdőknek és elakadt középhaladóknak.

Egyszerű elkezdeni és végigcsinálni. Hová küldhetem a leckéket?

Elfogadom az Adatvédelmi szabályzatot és hozzájárulok a reklámlevelekhez. Két kattintással bármikor leiratkozhat.

Miben segíthetünk? Hívjon minket:

06 70 / 776 2134

Kérjen visszahívást:

Az Ön neve:
Az Ön telefonszáma:

AJÁNDÉK NYELVLECKÉK (107 DB)

Nem kérünk semmit, csak hogy adhassunk.
Bármikor lemondhatja, de ha tetszik ajánlhatja is!
Ön is úgy került ide, hogy ezt valaki ajánlotta.

Elfogadom az Adatvédelmi szabályzatot és hozzájárulok a reklámlevelekhez.